I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Výcvik psa : Důležitá je kondička

Výcvik psa : Důležitá je kondička

Dostatek fyzických cvičení pozitivně ovlivňuje výchovu psa a je také základem k podpoře jeho správného chování. Každá psí rasa potřebuje určité množství cvičení, ale někteří psi mají díky své živé povaze více energie a je zapotřebí, aby měli pohybu více.

Každý pejsek má své specifické vlastnosti

Každý pes má své vrozené vlastnosti a předpoklady, které jsou primárně geneticky zděděné. I zde tedy platí, že jablko nepadá daleko od stromu. Pokud rodiče psa jsou "pracovití", pravděpodobně potomek bude také ochotný spolupracovat. Totéž platí i pro fyzické cvičení: každý pes má více či méně zřetelnou vůli být cvičen. Jakmile rozpoznáte povahu psa, bude při tréninku rozvíjet své přirozené instinkty a postoje, při aportu, v agilitě, lovení, apod.

Strava a kondička

Nejdůležitějším bodem ve vztahu k výchově a výcviku psa je bezpochyby správná výživa vedoucí k podpoře fyzické kondice. Ale jak se krmí psa, který pravidelně trénuje, třeba na cvičáku? Určitě je vhodné vybrat speciální krmivo pro psy, kteří mají hodně pohybu. Během tréninku svaly psů přirozeně pracují a unaví se. Speciálně složené krmivo tak pomáhá udržet vašeho psa v kondici. Je také velmi důležité krmit štěňata vysoce kvalitní krmivem, abychom podpořili choulostivou fázi růstu. K tomu jsou určená speciální krmiva pro štěňata.

Co psa učit?

Již od věku štěněte můžete začít s postupnou a mírnou fyzickou aktivitou. Existuje několik dovedností, které mohou nebo by měly být trénovány v závislosti na typu psa, kterého máte na starosti.

Důležité je začít od základů, na těch budete moci pak "stavět ". Hra na vystopování a aportování nějakého předmětu doprovází vzrušující očekávání dovršené odměnou za provedený výkon. Je to dobrý způsob jak vylepšovat dovednosti štěně.

Vyhledávání předmětů a jejich aport není jen hrou, ale také dobrým cvičením pro psa. Tenisový míček, odhozený do kratší, pak i delší vzdálenosti, je v tomto smyslu velmi přínosný. Můžete také vyrobit loutky z podobného materiálu jako tenisové míčky, měkké a vhodné pro zuby štěňat, nebo koupit plyšáky. Chcete-li míč hodit dál, pomozte si například vrhačem míčků, který seženete běžně ve zverimexu. Odražený míč letí do dálky a pes neustále pozoruje jeho dráhu a sleduje stopu.

Rozmazlování

Po výcviku psa by mělo vždy následovat rozmazlování. Pomazlení pejska je také dobrý způsob, jak dát psovi krátkou masáž k uvolnění svalů a zabránění možných traumat, jako jsou natažené svaly apod. Podobně jako lidé i psi si příjemnou masáž užívají a vnímají její blahodárné účinky. Kromě toho, že se jde o milé dotyky a mazlení, dělá psům dobře i pochopení, že odvedli dobrou práci. Dejte psovi po každém tréninku pěkné ocenění, hezkou odměnu ať už v podobě pamlsku nebo dárečku. Pochvala za skvělé výkony a práci vašeho pejska nabije novou energií a radostí.

Výcvik psa : Důležitá je kondička

Zdroj: www.domovfauny.cz

Datum: 10. 4. 2014 14:41 | Autor: Domov Fauny | Zobrazeno (137x)

Hodnocení:

5.4

Ohodnoť tento článek (1 = Velmi špatný | 10 = Velmi dobrý):

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Počet hodnocení: 7656

Autor článku:

DomovFauny

Domov Fauny

Rok narození: 2004

O mně: Staráme se o opuštěné a zaběhnuté psy, o staré koně, o handicapovaná zvířata a ptactvo, chováme náhorní skot a včelstvo.

Datum registrace: 31. 1. 2014 12:58


Další články autora:

Ve stopách pilných včeliček...

Článek Ve stopách pilných včeliček...

Jaro už je takřka v plném proudu, za dveřmi máme Velikonoce, a tak jsme se rozhodli napsat vám něco málo o našem včelařském kroužku, a také o tom, jak připravit na Velikonoce to nejmedovější perníkové těsto a vyrobit z něj třeba perníkovou chaloupku. ...

Datum: 15. 4. 2014 16:02 | Domov Fauny

Když si vezmete psa z útulku...

Článek Když si vezmete psa z útulku...

Při výchově každého psa je nutné obrnit se trpělivostí a odhodláním, tedy spíše zdvojnásobit tyto vlastnosti. Je to hodně práce, ale nakonec to bude stát za to. Rozhodli jste se vzít si štěně či nalezeného psa z útulku a to také znamená, že chcete vy ...

Datum: 2. 4. 2014 10:35 | Domov Fauny

Tip na výlet s rodinou

Článek Tip na výlet s rodinou

Náš zvířecí útulek Domov Fauny se nachází na kopci v terénu, není tedy až tak bezbariérový. Pakliže Vám tento fakt nevadí a chtěli byste si půjčit pejska na procházku po zdejším malebném okolí, rádi vás u nás přivítáme. Domov Fauny funguje primárně ...

Datum: 18. 3. 2014 14:13 | Domov Fauny

Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
ČESKO BĚŽÍ MODŘE ZLÍN

Česko běží modře je nový koncept v České republice. Běh na Světový den zvýšení povědomí o autismu. Start a cíl bude ve Zlíně...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.