I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Když si vezmete psa z útulku...

Když si vezmete psa z útulku...

Při výchově každého psa je nutné obrnit se trpělivostí a odhodláním, tedy spíše zdvojnásobit tyto vlastnosti. Je to hodně práce, ale nakonec to bude stát za to. Rozhodli jste se vzít si štěně či nalezeného psa z útulku a to také znamená, že chcete vytvářet svému novému kamarádovi milující rodinu čili smečku a lepší život.

Nicméně, tyto štědré duše se často ocitají se svým novým společníkem v rozpacích. Psi, které jsou přivedeni do útulků, nejsou obecně v nejlepším stavu. Na jejich zdraví se podepsaly mnohdy hrozné životní podmínky, zanedbávání péče nebo zneužívání a týrání ať už fyzické nebo nevhodným umístěním. Někdy jsou to nalezenci, kteří byli vypuštěni do volné přírody a musejí se o sebe postarat sami. V přírodě se pes chová přirozeně jako zvíře. Proto těmto psům nesvědčí, pokud musí žít v izolaci, tj. například bez výběhu či zahrady.

Zdomácnělý pes, který byl ponechán v přírodě napospas a ještě mu předtím někdo ubližoval a působil bolest, má obvykle strach a lidem nedůvěřuje. Nicméně při pochopení minulosti pejska a správném tréninku i toto lze odbourat. S tréninkem však nelze začít, dokud je pes poraněný či trpí bolestí. Udělejte si proto čas na to, aby se zdraví psa a jeho hmotnost stabilizovali.

Zdraví především

Obecně prvním krokem po odběru psa z útulku je, že požádáte veterináře o kompletní vyšetření. U nás v útulku sice psi veterinárně prohlížíme, přeočkováváme a ošetřujeme případná zranění. To vše díky našim sponzorům. Nicméně po odběru psa budete stejně muset najít svého veterinárního lékaře, ideálně k jednomu a tomu samému po celý psí život. S výběrem správného veterináře vám poradí pejskaři z okolí, je dobré si projít i internetové reference a porovnat si možnosti a ceny.

Berete-li si psa z útulku, zjistěte si u správce celou historii pejska, jeho návyky a povahové vlastnosti. Tyto informace, ať už jde o týrání psa nebo jeho zdravotní historii, vám pak pomohou při tréninkovém úsilí. Je totiž důležité si nejprve vytvořit důvěru zachráněného psa, někdy to jde pomalu, někdy lépe. Psa byste však v této fázi neměli v žádném případě k ničemu příliš nutit.

Jak získat důvěru psa

Vlídný přístup a systém odměn je dobrý způsob jak budovat důvěru. Položte pamlsek na zem a ustupte pár korků zpět. Nedívejte se přímo na psa. Je důležité jej pochválit, jakmile si odměnu vzal. Někteří zachránění psi budou okamžitě vyhledávat fyzický kontakt s páníčkem, někdy to však může trvat i týdny nebo i déle. Jakmile pes získá počáteční důvěru, bude chtít být s vámi všude a chodit hravě ven.

V této chvíli je dobré důvěru posilovat, tedy např. pokusit se přimět psa lehnout si na záda a hladit jej po hrudi a po břiše. Tento cvik, kdy nutíte agresivního psa do podřizující pozice, patří k běžnému tréninku. Následují dvě reakce, které vás utvrdí v tom, zda pes důvěru ve vás našel či dosud nikoli: buď se pes agresivně brání nebo pasivně přijme, byť s mírnými obavami, Vaše pohlazení. Zachráněný pes většinou nereaguje na to příliš dobře. Nezapomeňte, že při navazování důvěry to chce trpělivost a dostatek času, aby se bojácný pes ujistil, že ležet takto pod pánem není žádný trest, ale milé pohlazení po bříšku. Mluvte na psa klidným hlasem.

Buďte tedy trpěliví, protože s výchovou psa z útulku je to často obtížné a jde to pomaleji. Samozřejmě s výchovou od věku štěněte je to snazší. Často však jde o starší psy z útulku, třeba i o oříšky s velkým temperamentem, který činí výchovu a trénink psa ještě náročnější. Tedy vydržte! Na konci budete odměněni. Budete mít svého pejska pod kontrolou, tzn. bude vás ochotně a rád poslouchat, a také Vaši péči a starostlivost odmění neskonalou, bezpodmínečnou láskou.

Když si vezmete psa z útulku...

Zdroj: Domov Fauny

Když si vezmete psa z útulku...

Zdroj: Domov Fauny

Když si vezmete psa z útulku...

Zdroj: Domov Fauny

Datum: 2. 4. 2014 10:35 | Autor: Domov Fauny | Zobrazeno (192x)

Hodnocení:

5.4

Ohodnoť tento článek (1 = Velmi špatný | 10 = Velmi dobrý):

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Počet hodnocení: 7673

Autor článku:

DomovFauny

Domov Fauny

Rok narození: 2004

O mně: Staráme se o opuštěné a zaběhnuté psy, o staré koně, o handicapovaná zvířata a ptactvo, chováme náhorní skot a včelstvo.

Datum registrace: 31. 1. 2014 12:58


Další články autora:

Ve stopách pilných včeliček...

Článek Ve stopách pilných včeliček...

Jaro už je takřka v plném proudu, za dveřmi máme Velikonoce, a tak jsme se rozhodli napsat vám něco málo o našem včelařském kroužku, a také o tom, jak připravit na Velikonoce to nejmedovější perníkové těsto a vyrobit z něj třeba perníkovou chaloupku. ...

Datum: 15. 4. 2014 16:02 | Domov Fauny

Výcvik psa : Důležitá je kondička

Článek Výcvik psa : Důležitá je kondička

Dostatek fyzických cvičení pozitivně ovlivňuje výchovu psa a je také základem k podpoře jeho správného chování. Každá psí rasa potřebuje určité množství cvičení, ale někteří psi mají díky své živé povaze více energie a je zapotřebí, aby měli pohybu v ...

Datum: 10. 4. 2014 14:41 | Domov Fauny

Tip na výlet s rodinou

Článek Tip na výlet s rodinou

Náš zvířecí útulek Domov Fauny se nachází na kopci v terénu, není tedy až tak bezbariérový. Pakliže Vám tento fakt nevadí a chtěli byste si půjčit pejska na procházku po zdejším malebném okolí, rádi vás u nás přivítáme. Domov Fauny funguje primárně ...

Datum: 18. 3. 2014 14:13 | Domov Fauny

Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Box pro handicapované

Tréninky ve skutečné boxerské tělocvicně Rebel GYM Praha a dalších boxernách...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.