I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Testovali jsme pro vás – MTB handbike Explorer

Výhradní dovozce pro Českou a Slovenskou republiku firma Provozejky nám umožnil nejen otestovat tuto kompenzační pomůcku, ale také nám poskytnul podrobnější informace o tomto výrobku. Již na první pohled je zřejmé, že se jedná o sportovní náčiní hlavně pro handicapované vyznavače downhillového ježdění.

Nutno podotknout, že jde o výrobek zejména pro paraplegiky, amputáře, ale také pro lidi zdravé. Jinak řečeno pro každého s lepší stabilitou trupu a s funkčními úchopy rukou. Jde o to, že toto ruční kolo je vybaveno pro pohyb vpřed běžnými klikami a pro sjezdy řídítky. Polský výrobce sice staví tato kola dle individuálních potřeb, avšak každý by měl vzít v úvahu, že při pohybu vpřed pomocí klik zatáčíte opěrkou pod hrudníkem, což není s některým handicapem úplně slučitelné.

Odpružení předních kolPrvní dojem

První, co pocítíte hned po rozjezdu, je odpružení kola. To je velká výhoda oproti běžnému handbiku, hlavně při vyšších rychlostech, jízdě přes kameny, kořeny a jiné nerovnosti. Další výhodou je hnané zadní kolo. To opět oproti MTB handbiku s poháněným předním kolem přináší Exploreru poměrně velikou výhodu, co se týče stoupavosti.

Někteří z těch, kdo měli možnost Explorera otestovat, uváděli jako nevýhodu uložení klik, které jsou v dolní poloze poměrně nízko nad zemí, a je zde tak riziko poranění ruky o vyčnívající předměty (kameny ap.) Světlost podvozku pro přejezdy nerovností je poměrně přijatelná, avšak trochu na úkor stability. To výrobce vyřešil větší šířkou přední nápravy, avšak někdy toto může být na úkor průjezdnosti např. mezi stromy, užší brankou atp.

Testovaný Explorer byl „napřevodován“ poměrně do lehčích převodů, 2 vpředu x 8 vzadu. V kombinaci lehkých převodů se zmíněným zadním pohonem a vysokou světlostí lze překonávat i větší nerovnosti. Avšak i našemu figurantovi se podařilo Explorer převrátit. Největší pohodlí však poznáte za řídítky při sjezdech a vyšších rychlostech, na které je primárně Explorer určen.

 

Kotoučové brzdy na všech kolech Odpružení lze vypnout Zadní odpružení

 

Cena

A kolik to stojí? To je jedna z prvních otázek každého zájemce o tento výrobek. Jelikož výrobce staví tato kola individuálně dle požadavků každého zákazníka a také jednotlivé komponenty (tlumiče, brzdy, řazení atd.) jsou montovány dle přání zákazníka, je konečná cena velmi pohyblivá. Dá se říci, že základní model je cenově srovnatelný s cenou základního provedení klasického handbiku. To je z našeho pohledu vzhledem k daleko většímu množství a složitosti rámových dílů a dalších komponentů, kterými je na rozdíl od handbiku Explorer osazen, poměrně příznivá informace. Pro bližší informace ohledně cen a financování doporučujeme kontaktovat prodejce.

Váha kola je poměrně přízniváPřeprava

Pro přepravu lze poměrně snadno demontovat přední kola a co se týče délky Explorera, lze jej přepravovat v běžném kombíku. Váhově je o něco těžší než handbike (pozn. red. – přesnou váhu se nám nepodařilo zjistit), ale vozíčkář bez dopomoci zvládne naložení do vozidla a namontování kol či obráceně.

Objednání a zaměření

Případní zájemci si po dohodě s českým prodejcem mohou Explorer osobně vyzkoušet. Samotné zaměření a objednání kola probíhá také zde v ČR. Nemusíte tak složitě jednat s polským výrobcem.

Něco o prodejci

Firma Provozejky se nezabývá masovým prodejem pomůcek pro handicapované, ale prodejem speciálních kompenzačních pomůcek, top věcí a novinek pro tuto skupinu lidí. Již brzy pro vás otestujeme prostřednictvím této firmy přídavné elektrické poháněcí kolečko k invalidnímu vozíku Smart Drive.

 

Video z našeho testování

 

 

Autor: ret

Zdroj: provozejky.cz

Datum: 28. 6. 2014 | Zobrazeno (879x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Box pro handicapované

Tréninky ve skutečné boxerské tělocvicně Rebel GYM Praha a dalších boxernách...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.