I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Onkologickým pacientům pomůže nejnovější lineární urychlovač

Nový lineární urychlovač v hodnotě 124 milionů Kč slouží k léčbě pacientů komplexního onkologického centra v Nemocnici AGEL Nový Jičín. Špičkový přístroj v rámci cyklů periodické výměny nahradil předchozí verzi, které již skončila životnost. 

Provozujeme 2 tyto přístroje a k jejich pravidelné výměně dochází každých 10 let s tím, že my střídáme vždy jedno zařízení tak, abychom měli to nejmodernější na trhu každých 5 let,uvádí docent MUDr. David Vrána, Ph.D., vedoucí Komplexního onkologického centra Nemocnice AGEL Nový Jičín. 

Lineární urychlovač slouží ke zničení nádorových buněk pomocí vysoce přesného vysokoenergetického záření. Tato léčba se v novojičínské nemocnici využívá u dospělých pacientů se širokým spektrem diagnóz a dle potřeby bývá doplňována nebo kombinována s dalšími léčebnými postupy jako jsou např. chemoterapie, i biologická léčba, imunoterapie.

Přístroj bude spolufinancován prostřednictvím nového investičního nástroje REACT-EU určeného pro péči o zvlášť ohrožené – onkologické pacienty a vlastních finančních prostředků nemocnice. Využívat jej mohou pacienti s Moravskoslezského, Olomouckého i Zlínského kraje, což je spádová oblast zdejšího onkologického centra. Za jeden den je obvykle na lineárním urychlovači ozářeno až 65 pacientů. Za rok se jedná o cca 1200 nových pacientů, kteří podstoupí tuto špičkovou léčbu,uvádí místopředseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín Ing. David Koribský, MBAce.

Nový lineární urychlovač slouží nejen ke klasické radioterapii, ale také k pokročilé stereotaktické radioterapii, která umožňuje aplikaci vysoké dávky záření do nádorového ložiska, ale současně šetří okolní zdravé tkáně. Běžná léčba na lineárním urychlovači se v Novém Jičíně využívá nejčastěji pro karcinomy prsou, prostaty, plic a konečníku s tím, že obvyklý počet ozařovacích dnů dle typu nádoru je většinou mezi 20-40 frakcemi (ozařovacími dny).  Jednou z výhod výše uvedené techniky stereotaktické radioterapie také je, že umožňuje aplikovat během jedné, či jen několika málo návštěv pacienta, plnou dávku radioterapie do nádorového ložiska a tím je možné zásadně zkrátit délku radioterapie (na 1 týden i méně). „Zároveň je tato metoda ultra přesná a maximálně šetrná vůči okolním zdravým tkáním,” vedoucí novojičínského Komplexního onkologického centra doc. MUDr. David Vrána, Ph.D. 

Předseda představenstva MUDr. Jakub Fejfar s týmem z Nemocnice AGEL Nový Jičín přebírá nový linární urychlovač pro léčbu onkologicky nemocných

Pacienti se léčby u nás nemusí obávat. Jde vlastně o jakýsi vysokoenergetický rentgen a vlastní léčba je neinvazivní a nebolestivá. Navíc naše pracoviště zajišťuje na vlastní náklady dovoz a odvoz pacientů i ze vzdálenějších oblastí, a to bez ohledu na to, zda má pacient nárok na jejich proplacení či nikoliv,uvádí docent Vrána, s tím, že rovněž děkuje všem kolegům, kteří se podíleli na zdárném dokončení tohoto významného projektu zejména v nelehké covidové době.


Zdroj  - Agel.cz

Datum: 30. 11. 2021 | Zobrazeno (140x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Multidisciplinární podpora rodin dětí s hendikepem

Máte dítě, které je handicapované a hledáte další možnosti? Potřebujete zkontrolovat, zda jste využily všech možností sociálních dávek? Hledáte nové způsoby péče o své dítě? POMŮŽEME VÁM NAJÍT SPRÁVNOU CESTU...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.