I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Mám únik moči. Ale co mám dělat?

Se stárnutím populace je inkontinence čím dál více aktuální téma. Nežádoucí únik moči se objevuje často při povolených svalech pánevního dna nebo jako důsledek některé nemoci či po operativním zákroku. Velká část z postižených inkontinencí však nikdy nevyhledá pomoc. Svůj problém tají i před rodinou. Někteří z nich si nechtějí připustit, že trpí únikem moči, ani sami před sebou.

Existuje řešení

Přitom je to velká škoda. Moderní medicína dokáže inkontinenci zmírnit nebo úplně vyléčit, a to v drtivé většině případů. Také primář urologického oddělení Fakultní nemocnice Ostrava doc. MUDr. Jan Krhut, Ph.D. říká v rozhovoru o inkontinenci: „Je diametrální rozdíl například mezi léčbou pacientek trpících únikem moči na podkladě oslabení pánevního dna, kde je úspěšnost léčby přes 90%, a léčbou těžké inkontinence na podkladě vrozených vývojových vad močových cest, kde je úspěšnost podstatně menší. Obecně však platí, že většině pacientů s inkontinencí jsme schopni inkontinenci buď úplně vyléčit, nebo alespoň podstatně zmírnit.“ Více informací o nežádoucím úniku moči naleznete v rozhovoru.

TENA LadyPomocníci, kteří nenechají vaše sebevědomí padnout na dno

Pokud jsme vás však přesto nepřesvědčili, že návštěva lékaře je více než vítaná, pravděpodobně trochu tápete. Na trhu existuje spousta volně prodejných pomocníků. Díky nim se budete cítit více sebejistí. Jejich používáním zamezíte vzniku trapasu s pomočeným oblečením na veřejnosti. Neméně důležitou funkcí inkontinenčních pomůcek je to, že pohlcují pach moči, který by mohl problém odhalit na veřejnosti. Nabídka inkontinenčních pomůcek je ovšem tak široká, že pro inkontinentního „nováčka“ může být zcela nepřehledná.

Hodila by se vám malá pomoc s výběrem?

Při malém úniku moči (únik několika kapek) využijete inkontinenční vložky. Rozdělujeme vložky pro použití pro ženy a vložky pro muže. To je dáno jiným tvarem pohlavních orgánů. Vložky jsou anatomicky tvarované, aby se maximálně přizpůsobily tvaru těla. Ačkoliv dámské vložky vypadají hodně podobně jako menstruační vložky, jejich složení je jiné. Savé jádro inkontinenčních vložek musí být uzpůsobeno k mnohem rychlejšímu zachycení tekutiny, jelikož moč má mnohem menší hustotu než krev.

Jak si vybrat přesně pro sebe

Nevíte podle čeho vybírat vložky? Nejprve si vyberte podle toho, jestli jste žena nebo muž. Dalším parametrem je savost produktu. To je údaj, který obsahuje každé balení vložek. S každým dalším nákupem již budete vědět, jaká savost produktu vám vyhovuje a údaj o savosti vám bude velkým pomocníkem.

ID kalhotkyI větší úniky moči budou zachyceny

Pokud vám vložky nestačí a únik moči je mnohem větší, než vložka snese, budete muset sáhnout po inkontinenčních plenkových kalhotkách. Aktivní osoby používají navlékací plenkové kalhotky, které vypadají skoro jako spodní prádlo a přesně tak se také oblékají. Kalhotky nešustí a při správně zvolené velikosti jsou velmi diskrétní. Když už je řeč o velikosti, víte, jak se kalhotky vybírají? Nikoliv podle konfekční velikosti. Změříte svůj obvod boků. Naměřená hodnota je jeden z nejdůležitějších údajů, které každé balení plenkových kalhotek obsahuje. Dalším údajem je již zmiňovaná savost. Pokud neznáte svůj stupeň inkontinence (určuje pouze ošetřující lékař), musíte vyzkoušet, jaká savost vám bude stačit. Pamatujte, že kalhotky vždy volíme ty nejmenší možné a savost tu nejnižší nutnou. Pomůcka vám bude perfektně sedět a snížíte si náklady na jejich zakoupení, protože čím je větší velikost a savost produktu, tím samozřejmě roste cena.

Požádat o radu je normální

Možná jsme ve vás vyvolali salvu dalších otázek. Tápete při výběru té správné pomůcky, díky které budete moci normálně žít bez strachu z trapasu? Nevíte, jakou inkontinenční pomůcku zvolit nebo si nevíte rady s výběrem té správné velikosti? Kontaktujte nás stejně jako mnoho jiných. Rádi vám s výběrem pomůžeme.


Zpracoval: ret

Zdroj: Dentimed s. r. o.


Datum: 18. 1. 2017 | Zobrazeno (813x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Nabízíme ubytování ve 2 bezbariérových objektech

Ubytování je na adrese...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.