I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Handbike COMP s elektropohonem

Naši blogeři nás v jednom z příspěvku upozornili na zajímavé české vozítko pro vozíčkáře a nejen pro ně. Shodou okolností naše redakce měla možnost si ho vyzkoušet a může se tedy  podělit o své poznatky i s vámi, našimi čtenáři a příznivci.

Jedná se o tříkolku s ručním pohonem, jakousi obdobu handbiku (ruční kolo), ovšem s pomocným elektropohonem a velmi zajímavou pořizovací cenou. Internet je plný videí s vozíčkáři jezdícími nejen na handbicích, čtyřkolkách, ale i jednostopých motocyklech. Toto všechno však obnáší jednu malou nevýhodu. Potom, co vozíčkář dorazí z bodu A do bodu B, nastává ve většině případů otázka: co tam bez invalidního vozíku? Jedním z hlavních kritérií pro výrobu se tudíž stala i možnost k vozítku uchytit mechanický vozík.

Handbike z čelního pohleduMnoho vozíčkářů vlastní handbike a ví, jaká je to dřina zdolat kopec. Zejména kvadruplegici o tom vědí své. Náročná je ale nejenom jízda, ale i samotný přesun handicapovaného člověka z mechanického vozíku na handbike a zpět.

Já osobně závodím na silničním i horském handbiku. Také se nerad přesunuji někam, kde to nemám zrovna odzkoušené. Proto první, co mne mile překvapilo, byla jednoduchost přesunu na toto vozítko. Pohodlná sedačka je zhruba ve stejné výšce s výškou posedu invalidního vozíku a navíc je na tomto kole madlo pro přesuny. Sedačka je snadno posuvná a vybavená úchyty pro „kurtování“ dle potřeby či postižení.  Na kole se může střídat i více lidí (například rodina nebo organizace), což v případě handbiku mnohdy vůbec nejde. Světlá výška vozidla je 30 cm a v kombinaci s rozchodem zadní nápravy, který je variabilní od 80 do 93 cm, zaručuje poměrně slušnou prostupnost terénem i mimo silnice. Pozn. redakce: výrobce nabídl naší redakci zapůjčení tohoto vozidla na zhruba týdenní testování. Po něm vám rádi poskytneme další doplňující informace.

Jízda

Můj první dojem po rozjetí bylo překvapení, jak snadno jsem s dopomocí elektromotoru doslova vyletěl na kopec (síla záběru elektromotoru je regulovatelná). Myslím, že pro toho,  kdo má obavy, že vzhledem k omezené hybnosti horních končetin (např. kvadruplegici) nezvládne „utočit kliky“ handbiku, nebo „ukočírovat“ čtyřkolku, bude překvapen, jak málo stačí k uvedení kola do pohybu. Dojezd s asistencí elektropohonu se odvíjí od jejího využití během jízdy a náročnosti terénu. Výrobce uvádí až 40 km na jednu nabitou baterii. Tento výrobek splňuje veškerá kritéria pro jízdu po veřejných komunikacích. Maximální rychlost s pomocí elektromotoru je stanovena na 25 km/h.  Po dosažení této rychlosti se musí elektromotor automaticky odpojit.

Cena

Cena vozítka je včetně elektropohonu, jedné baterie a DPH 60 tisíc Kč. Je to zhruba polovina ceny základně vybaveného rekreačního handbiku. Za náš portál nezbývá nic jiného než doporučit. Doufáme, že se tento český výrobek také uchytí jako sportovní nářadí pro kvadruplegigky např. v horské cyklistice handicapovaných.

Při pohledu z boku

 Odkaz na článek našeho blogera -ZDE

 

Kontakt: tel - 731 173 029

 e-mail - info@gweurope.eu

 

Zdroj: comp-hanbike.cz

Autor: ret



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Adrenalin pro handicapované na letišti Příbram

Máte handicap a chcete si vyzkoušet tandemový seskok padákem, řízení letadla, let v akrobatickém či bezmotorovém letadle, nebo si užít vyhlídkový let?

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.