I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Nový Benecykl na výlety i pochůzky si užívá 14letá Karolínka díky NADACI AGEL

Výlety a projížďky v přírodě v pohodlí a bezpečí si může vychutnávat i hendikepovaná Karolínka z Třebotova ve Středočeském kraji. Dívence, která se narodila předčasně teprve ve 24. týdnu těhotenství a trpí řadou obtíží, přispěla NADACE AGEL částkou 25 tisíc  korun na nákup Benecyklu, tedy speciálně upraveného sportovního vozítka. Čtrnáctileté Karolínce přitom NADACE AGEL nepomáhala poprvé. Už v minulosti obdržela příspěvek na rehabilitační program REHA KLIM.

Příběh Karolínky se začal psát v květnu 2009, o mnoho dříve, než bylo původně v plánu. Karolínka se narodila teprve ve 24. týdnu těhotenství s porodní váhou pouhých 600 gramů. Po porodu u ní došlo ke krvácení do mozku, dýchacím obtížím a mnoha dalším drobným komplikacím, které ji připravily například i o zrak. Navíc trpí dětskou mozkovou obrnou a quadruparézou, takže je plně odkázaná na péči ostatních.

„Trvalo asi 5 měsíců, než byla Karolínka propuštěna z neonatologického oddělení v Motole. Každý den jsem za dcerou jezdila a držela ji za ten miniaturní prstík. Po nějaké době, kdy mohla být chvíli mimo inkubátor, jsme začali s klokánkováním. Od té doby už uplynula spousta let, která nám přinesla mnoho starostí kolem zdravotního stavu Karolínky, ale i spoustu radosti  z pokroků, které jsme zvládli. Dnes je z Karolínky velká slečna, která chodí 3x týdně do školy, má ráda společnost a svého asistenčního psa Ria,“popisuje příběh rodiny Součkových maminka Kateřina.

Foto Součková KarolínaAlespoň malým zpestřením dní plných rehabilitací a cvičení jsou pro Karolínku i její blízké procházky přírodou, ke kterým rodina využívá speciálně tvarovaný Benecykl přímo navržený pro potřeby tělesně postižených dětí. Může být využit jako sportovní kočárek, který nabízí maximální bezpečnost s důrazem na podporu zdravého vývoje dítěte, lze jej ale proměnit i ve vozík za kolo a díky bubnovým brzdám může být využit i jako vozík pro in-line bruslení.

„Benecykl využíváme namísto invalidního vozíku, ve kterém je dcera neklidná. V kočárku Benecykl je Karolínka hezky usazená, ze všech stran cítí oporu a cítí se tak bezpečně. Samozřejmě je velice praktický jak v zimě, tak v létě. Kája je schovaná před deštěm, větrem i sluníčkem a v neposlední řadě se s ním i lépe jezdí v přírodě. S Beneckylem máme jen ty nejlepší zkušenosti, bohužel jeho menší verze už začala být dceři malá, a proto jsme potřebovali pořídit variantu MAX,“popisuje Kateřina Součková, maminka Karolíny.

„Věřím, že procházky v přírodě a výlety budou přínosné nejen pro Karolínku, ale i pro její rodiče. Čerstvý vzduch a změna prostředí je jistě vítanou vzpruhou, a jsem ráda, že jsme tyto aktivity mohli rodičům usnadnit pomocí příspěvku na nákup potřebného Benecyklu,“říká Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL.

NADACE AGEL sídlí v Praze a lidem v tíživé životní situaci i dobročinným organizacím pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila více než 1800 žadatelů částkou přesahující 45 milionů korun.

 

 

Zdroj: Nadace AGEL

 

Datum: 3. 8. 2023 | Zobrazeno (54x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Létání ve větrném tunelu pro handicapované

Zrakově postižení, amputáři, vozíčkáři, ale i lidé s intelektuálním handicapem je tu adrenalinový simulátor volného pádu ...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.