I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

NADACE AGEL přispěla Elišce na zdravotní kočárek, který podpoří správné držení těla

NADACE AGEL přispěla finanční částkou ve výší 28 650 korun na zdravotní kočárek pro dvouletou Elišku z Ostravy, které byla v 11 měsících diagnostikována spinální svalová atrofie 2 typu.

Spinální svalová atrofie II. typu, kterou Eliška trpí už od jedenácti měsíců, je vzácné nervosvalové onemocnění, které bez léčby způsobuje postupné ochabování svalů, postihuje schopnost člověka chodit, jíst a nakonec i dýchat. „Eliška s touto nemocí statečně bojuje. Loni na jaře podstoupila genovou léčbu, která by podle optimistických předpokladů mohla zastavit nežádoucí vývoj onemocnění. Pro udržení celkového dobrého zdravotního stavu, předcházení vážnějším zdravotním obtížím a pro rozvoj pohybových dovedností jsou nezbytné pravidelné a intenzivní neurorehabilitace, ambulantní i pobytové, ergoterapie, fyzioterapie, hipoterapie a další léčebné postupy. Tyto terapie jsou jedinou šancí, které mohou naší Elišce pomoci ke zkvalitnění života a rozvinout její soběstačnost,“vysvětluje maminka Antonina.

Dle slov maminky je Eliška velmi statečná a usměvavá holčička. Přestože Eliška nechodí a sama se neposadí nebo nenají, je učenlivá a cílevědomá. „Eliška umí říct jen pár slov, ráda se pohybuje při hudbě, má ráda zvířátka, a když se něčeho bojí, sama se uklidňuje a říká „neboj“. Naučila jsem ji ke každé maličkosti si pleskat do ručiček, vždy se u toho hezky směje. Občas se rozbrečí, když se nemůže zvednout,“popisuje Eliščina maminka. 

Eliška v novém kočárku který získala také díy NADACI AGELEliška je většinu času odkázána na kočárek. Maminka vozí Elišku každý den do školky, jezdí na terapie nebo výlety. Klasický kočárek nebyl ze zdravotního ani bezpečnostního hlediska vhodný. „Nevlastníme auto, proto se všude pohybujeme jen tramvají nebo autobusem. Mít kvalitní kočárek je pro nás velkou úlevou. Nemusím se už bát, že Eliška z kočárku vypadne. Jezdíme s ním každý den, pro Elišku je velice pohodlný, pevně ji drží záda a je v něm dobře připoutaná. Věříme, že zdravotní kočárek pomůže předcházet dalším zdravotním problémům s páteří,“říká maminka Antonina.

 „Přejeme malé bojovnici hodně sil a radosti ze života. Jsme rádi, že jsme mohli mamince a Elišce alespoň tímto způsobem pomoci a ulehčit jim každodenní život,“říkáBc. Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL.

„Z celého srdce bych chtěla poděkovat NADACI AGEL za pomoc s nákupem zdravotního kočárku pro naší Elišku. Díky příspěvku nadace a zdravotní pojišťovny se nám podařilo kočárek v celkové výší 58 650 korun zakoupit. Máme z toho velkou radost, “uvádí maminka Antonina.

 

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila více než 1800 žadatelů částkou přesahující 47 milionů korun.

 

Zdroj: Agel.cz

Datum: 10. 5. 2023 | Zobrazeno (62x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Vyzkoušejte zdarma handbike ...

Máte omezenou hybnost dolních končetin, jste qvadruplegik, spastik a momentálně nevíte jestli vás zrovna tento sport chytne?

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.