I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

NADACE AGEL poskytla finanční příspěvek na nový invalidní vozík

Finanční příspěvek ve výši 20 000 Kč obdržel od NADACE AGEL mladý hendikepovaný sportovec a zpěvák Tomáš Moravik. Nový invalidní vozík je na míru přizpůsobený, umožňuje lepší mobilitu a splňuje vysoké nároky odolnosti.

Tomáš Moravik je kvadruplegik s přidruženými neuropatickými bolestmi a silnou spasticitou. Od svých 19 let, kdy ho potkala vážná autonehoda, se pohybuje jen na invalidním vozíku. Tomáš žije aktivním a plnohodnotným životem. Během jeho pobytu v sociálně-rehabilitačním Centru Paraple se poprvé seznámil s ragby vozíčkářů, stejně jako s jinými sportovními možnostmi. Od roku 2013 se ragby vozíčkářů stalo jeho srdeční záležitostí a ve svém volném čase se věnuje sportovní přípravě. V minulosti Tomáš aktivně hrál v pražských týmech a nyní hraje za SK Ostrava. Tomáš nyní žije v Olomouci, ale jen kvůli tréninkům v Ostravě a Hradci Králové najezdí týdně přes 400 km. Jeho zápal do hry a chuť do života mu přinesly účast na mnoha zahraničních turnajích a v roce 2019 se dostal do reprezentace České republiky. 

NADACE AGEL podpořila mladého sportovce a zpěváka Tomáše Moravika, kterému poskytla finanční příspěvek ve výši 20 000 korun na nový invalidní vozík. Díky této částce si mohl pan Moravik pořídit na míru uzpůsobený invalidní vozík, jehož pořizovací cena převyšuje 100 000 korun. Tento invalidní vozík pomůže panu Moravikovi žít nadále aktivním životem a bude zdravý pro jeho tělo, říká Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady Nadace AGEL.

Tomášovi Moravikovi umožňuje nový invalidní vozík lepší mobilitu

Ve volném čase Tomáš Moravik zpívá a hraje na foukací harmoniku v kapele Střet. Rád čte, plave a zlepšuje své profesní i sportovní dovednosti. V minulosti byl po pracovní stránce aktivní v České asociaci paraplegiků a zapojil se do mezinárodního projektu Evropské federace pro spinální poranění. V roce 2015 se stal členem předsednictva European Spinal Cord Injury Federation, kde se podílel na chodu této organizace, pořádal mezinárodní kongresy a staral se o online marketing. Nyní Tomáš působí opět v České asociaci paraplegiků, kde na pozici Peer mentora pomáhá lidem s poraněním míchy a snaží se, aby se jeho klienti opět stali plnohodnotnou součástí společnosti. 

„Rád bych poděkoval NADACI AGEL za finanční příspěvek na můj nový invalidní vozík. Jsem moc vděčný, protože bez pomoci nadace bych si ho nemohl dovolit. Doslova vše je teď pro mne snazší, protože na vozíku sedím každý den až 14 hodin. Nejenže je lépe ovladatelný a mnohem lehčí než ten předchozí. Díky profesionálnímu zaměření a zpracováni od firmy Ultina se mi vyřešily chronické obtíže spojené se špatnou posturou sedu. Dokonce se mi lépe dýchá, což jako zpěvák v kapele Střet dost oceňuji. Celkově se cítím skvěle a moc za to NADACI AGEL děkuji!“ říká Tomáš Moravik

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila více než 1270 žadatelům částkou přesahující 32 milionů korun.

 

Zdroj: Agel.cz

Datum: 5. 5. 2021 | Zobrazeno (124x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
KŘEST KNIHY ATYPICKÝ

VÁŽENÍ PŘÁTELÉ A PODPOROVATELÉ, RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O ...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.