I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Na rehabilitaci po nehodě, kterou nezavinil, lidé pro Ondřeje vybrali 357 387 korun

Velkou schopnost empatie a solidarity projevili Češi vůči pětadvacetiletému Ondřejovi, který prostřednictvím platformy Donio vybíral peníze na další dvě kola nákladných čtyřtýdenních rehabilitací. Zotavuje se z následků nehody na motorce, kterou zavinila nepozorná řidička. Zdravotní pojišťovny tyto intenzivní rehabilitace neproplácejí vůbec nebo jen z malé části. Za pouhých 11 dní bylo díky této sbírce pro Ondřeje vybráno 357 387 korun od 519 dárců. Šek je mu symbolicky předán dnes, v Mezinárodní den zdravotně postižených.

Na Neurorehabilitační klinice AXON v Praze Ondřej v listopadu absolvoval první čtyři týdny intenzivních rehabilitací, kdy na klinice cvičil každý všední den čtyři hodiny. Terapie zahrnuje fyzioterapii, ergoterapii, logopedii a také nácvik chůze na robotickém přístroji Lokomat.

„Na AXON jsem narazila díky reportáži v televizi, kde mě zaujal právě Lokomat. Bylo mi jasné, že přesně tohle by Ondrovi mohlo pomoct. On má problém s pravou stranou těla, kterou má částečně ochrnutou, nohu i ruku. Není proto během chůze moc stabilní a bojí se. Lokomat mu simuluje přirozenou chůzi a díky tomu ho zdravotně posouvá dopředu,“ vysvětluje Ondrova maminka. Teď, po prvních čtyřech týdnech cvičení, už jsou vidět první výsledky. Ondra lépe ovládá svaly na pravé noze a během nácviku chůze je jistější. Když necvičí v AXONu, pilně trénuje chůzi i doma. „Mozek už dostal nějaké informace o tom, jak pohyb vykonávat správně, a teď si tu znalost musí opakováním ukotvit,” dodává.

Díky ergoterapii zase Ondřej lépe ovládá pravou ruku, na kterou mu ergoterapeutka nechala vyrobit speciální ortézu. Prsty tak nemá zkroucené, ale volné, a připravené trénovat pohyb. Logopedka s Ondřejem denně procvičovala řeč, a podle maminky jsou také zde znát pokroky.

V minulosti rozchodila válečného veterána

Z Ondřejova pokroku má radost také zakladatelka a odborná garantka sítě klinik AXON, MUDr. Jarmila Zipserová. Ta má z minulosti velké zkušenosti s rehabilitací válečných veteránů - na nohy postavila například Lukáše Hirku, který utrpěl vážné poškození mozku během mise v Afghánistánu.

Léčba má díky moderní robotice prokazatelné úspěchy

Právě na léčbu pacientů s nemocemi na úrovni centrální nervové soustavy se na svých klinikách specializuje a kromě úrazů jsou častými pacienty lidé s mozkovou obrnou. Zdatným pomocníkem v jejich rehabilitaci je v současné době výše zmíněná moderní robotika, kterou kliniky disponují. Kromě robotických pomocníků Pablo, Tymo a Amadeo jsou zde pro pacienty k dispozici hned dva Lokomaty, a to na pobočkách v Praze a ve Zlíně.

Ondřej v listopadu absolvoval první čtyři týdny intenzivních rehabilitací

Pacienti mohou dělat pokroky také díky dárcům

„Je pro mě až neuvěřitelné, jak lidé i v současné nelehké době myslí i na ostatní. Nevěřila jsem vlastním očím, když po zveřejnění Ondrova příběhu začala částka přibývat. Chtěli bychom s Ondrou všem strašně moc poděkovat. Už teď se těší na další kolo rehabilitací. Děkujeme,” vzkazuje Ondřejova maminka všem dárcům z řad široké veřejnosti.

„Mám ohromnou radost, že se semklo tolik skvělých lidí, kteří společně přispěli Ondrovi na rehabilitace neuvěřitelnou částku 357 387 Kč. Je to velký úspěch a je mi ctí, že jsem mohla být u toho. Tento týden se s Ondrou dokonce osobně setkám na Neurorehabilitační klinice Axon, abych mu předala šek a popřála hodně štěstí. Moc mu držím palce, aby ho rehabilitace posunuly zase o kus dál,” přeje Ondřejovi Michaela Dyntarová za Donio.cz.

Sbírka je nyní ukončena, ale pokud chcete i Vy přispět na dobrou věc, můžete podpořit desetiletou Dominiku (https://www.donio.cz/PomozmeDominice), která se na Neurorehabilitační klinice AXON rovněž zotavuje z následků nehody, a to rovněž díky podpoře štědrých dárců.

 

 

 

Zdroj: www.neuroaxon.cz

Datum: 3. 12. 2020 | Zobrazeno (104x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
ČESKO BĚŽÍ MODŘE – VIRTUAL

Virtuální běžecký závod...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.