I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Helpdriver - projekt na podporu handicapovaného Martina

Tisková zpráva k projektu Helpdriver. Budoucí služba bezbariérové přepravy handicapovaných osob a seniorů. Nikdo z nás nevidí do budoucnosti a neví, kam jej osud zavede. I zcela zdravý člověk se může setkat s takovou událostí, která změní jeho fyzické možnosti a život. Martinu Břouškovi změnil život těžký pracovní úraz. S další změnou v jeho životě pomáhá projekt Helpdriver. V listopadu byl spuštěn nový web helpdriver.cz, který blíže tento projekt představuje. Cílem projektu je pomoci invalidnímu Martinovi splnit jeho sen stát se Helpdriverem: přepravcem handicapovaných a nemohoucích a rozjet tím jeho podnikání. Martin, i přes to, že je v invalidním důchodu, chce být soběstačný a přitom užitečný pro společnost. Chce usnadnit přepravu osobám s handicapem a nemohoucím. K rozjetí svého snu potřebuje speciálně upravenou dodávku, kterou bude používat pro poskytování služeb bezbariérové přepravy osob. Martinovým cílem je stát se nezávislým na příjmu z invalidního důchodu, být výdělečně činným a přitom pomáhat potřebným. Helpdriver je tedy název projektu, současně i název budoucí služby bezbariérové osobní přepravy.

O co v projektu Helpdriver jde?

Cílem projektu je získat finanční zdroje na pořízení vozu, se kterým bude Martin poskytovat bezbariérovou přepravu pro handicapované a seniory. Půjde o dodávku, velkokapacitní vůz s okny, která bude speciálně upravena pro přepravu handicapovaných a seniorů. Zejména je potřeba hydraulická plošina, která usnadní nástup do vozu a výstup z vozu zákazníkům na invalidním vozíku. Nadšeného řidiče vůz již má v Martinu Břouškovi.

O Martinovi

Martin Břoušek pracoval jako klempíř. V roce 2009 utrpěl pracovní úraz, který změnil jeho život a omezil jeho fyzické aktivity. I přes následky úrazu je schopen být bystrým řidičem a současně také empatickým přepravcem. Na vlastní kůži si vyzkoušel, jak je těžké se přepravovat, pokud je člověk na vozíku nebo jinak omezen v pohybu. Bezprostředně po úrazu, po pádu z 13 metrové výšky, dávali lékaři Martinovi jen 3% šanci na přežití. Fraktura pánve, narušená mícha, propíchnuté žebro, mnohačetné zlomeniny, vnitřní poranění. Martin to ale nevzdal. Dnes se pohybuje o berlích, sportuje. Úraz zanechal na Martinovi zdravotní následky, o energii jej však neobral. Být aktivní je jeho druhé já. Martin sportuje, je součástí paracyclingového týmu Černí koně. Martin chce být aktivní nejen po sportovní, ale i pracovní stránce. Budoucí poskytování služby Helpdriver: bezbariérová přeprava osob, mu v tom pomůže. Martin nechce být závislý jen na příjmu z invalidního důchodu, chce být soběstačný a přitom užitečný pro společnost. Chce usnadnit přepravu osobám s handicapem a nemohoucím. K rozjetí svého snu potřebuje speciálně upravenou dodávku. „Po úrazu mi došlo nejen to, jak bude můj život jiný, ale také to, jak je vlastně těžké se s jakýmkoli fyzickým handicapem po městě pohybovat. Vždycky jsem měl podnikavého ducha a ani následky úrazu mě o něj nepřipravily. Chtěl bych být řidičem, protože ruce mám zdravé a chtěl bych pomáhat při přepravě právě těm, kteří mají ztížený pohyb po městě kvůli jejich handicapu,“ doplňuje Martin. „Bohužel nemám finanční prostředky, abych si dodávku mohl zakoupit. A to je základ. Řízení a podnikání už zajistím sám." Martin chce službu Helpdriver spustit v první polovině roku 2015. Nyní připravuje byznys plán, zajišťuje pojištění a potřebnou licenci pro přepravu osob. Služba Helpdriver bude fungovat v regionu Praha a Praha-Východ. Služba by měla být finančně dostupná, poskytovaná za rozumné ceny. "Na zájem o služby jsme se doptávali v anketě. Z ankety vyplynulo, že o služby Helpdrivera mají zájem jak jednotlivci, tak instituce, jako domovy pro seniory. Jsem rád, že můj plán se setkal s pozitivní odezvou," zmiňuje Martin. A dále dodává: "Není mým záměrem na službě Helpdriver přehnaně vydělávat, chci poskytovat služby za rozumné ceny, protože vím, že život handicapovaného je finančně náročný. Službu však nemohu poskytovat zcela zdarma, protože díky ní chci být soběstačný, nechci být závislý jen na invalidním důchodu.“

Aktivity v projektu Helpdriver, které pomáhají získat finanční prostředky na pořízení a úpravu dodávky

Sbírka na transparentním účtu

Transparentní účet 2800672971/2010 je zřízen už nyní. Do sbírky na tomto účtu může přispět kdykoli a kdokoli jakoukoli částkou. Veškeré vybrané finanční prostředky jsou určeny k pořízení dodávky pro Helpdrivera Martina a k její úpravě pro přepravu handicapovaných osob.

Benefiční koncerty

V lednu 2015 proběhnou ve čtyřech městech benefiční koncerty alternativní hudby organizované týmy pohybující se v hudební branži: Vikked Zed a Mighty Sounds. Všechny kapely vystupují bez nároku na honorář. Výtěžek ze vstupného bude zaslán na transparentní účet, kde probíhá sbírka na pořízení a úpravu dodávky. Benefiční koncerty by se nemohly konat bez podpory ze strany klubů, ve kterých koncerty proběhnou: Bunkr Rock Klub v Liberci, Music Club Pod Lampou v Plzni, Velbloud Music Bar v Českých Budějovicích a Rock Café Praha. Za podporu klubům děkujeme.

Jak projekt vznikl a kdo za ním stojí

Markéta Zelenková z Vikked Zed se seznámila s handicapovaným Martinem Břouškem a zjistila, že Martin i přes svůj zdravotní stav oplývá optimismem a pozitivní energií. Jeho chuť něco dělat a nesedět s rukama v klíně Markétu inspirovala k tomu, aby našla další partnery a kolegy do týmu, kteří umožní Martinovi uskutečnit jeho sen a plán: i přes jeho handicap být výdělečný, soběstačný a navíc svými aktivitami pomáhat druhým. Nezisková společnot New Life koordinuje projekt, založila transparentní účet, věnuje se oslovování partnerů pro projekt s cílem získat další podporu pro projekt. „Velmi rádi podporujeme Martinovu myšlenku stát se soběstačným a poskytovat služby Helpdriver, které pomohou usnadnit přepravu jiným handicapovaným a seniorům. Líbí se nám, že ani po těžkém pracovním úrazu, několika operacích a nespočtu nemilých zpráv od lékařů Martin neztratil energii do života a nepropadl mrzutosti,“ zmiňuje realizační tým projektu Helpdriver.

Kontakt pro více informací:

Napište nám na helpdriver@email.cz nebo na www.helpdriver.cz vyplňte kontaktní formulář, ozveme se co nejdříve to půjde.

Více informací o organizátorech projektu

New Life

Nezisková organizace New Life „young helping young” podporuje jednotlivce v plnění jejich snů. “Jsme toho názoru, že mít v životě cíl je nesmírně důležité a každý by měl jít po cestě, po které jít chce, aby byl šťastný a mohl být přínosem pro celou společnost. Víme, že lidé – a dnes hlavně mladí lidé – často postrádají podporu či ujištění a proto dělají věci, které vlastně dělat nechtějí, nebo nedělají věci, které dělat chtějí, protože je svazuje strach z neúspěchu, obavy z překážek, nedůvěra ve vlastní schopnosti,” uvádí New Life i na svých stránkách www.new-life.cz

Vikked Zed

Viktor Řehák a Markéta “Zelí” Zelenková začali před více než 12 lety fungovat na české alternativní scéně pod názvem Vikked Zed. Za tu dobu stihli uspořádat na vlastní náklady okolo 100 koncertů, stát se součástí dokumentu České televize o tuzemské hardcore scéně a přivézt místnímu publiku světové legendy undergroundu, stejně jako dát šanci novým kapelám, jež tak nastartovaly svou cestu slávy. Ač agentura realizovala turné po celé republice i za jejími hranicemi, domácím klubem zůstává budějovický Velbloud. Projekt Helpdriver je jedním z největších a nejosobnějších.

 Leták

Zpracoval: ret

Zdroj: Martin Břoušek

 

Datum: 18. 11. 2014 | Zobrazeno (510x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Vyzkoušejte zdarma handbike ...

Máte omezenou hybnost dolních končetin, jste qvadruplegik, spastik a momentálně nevíte jestli vás zrovna tento sport chytne?

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.