I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Pejsek Kosmík z Neurorehabilitační kliniky AXON letí na Měsíc

Ve středu 15.5.2019 ve 12 hodin proběhla na Neurorehabilitační klinice AXON sídlící na Praze 4 tisková konference, na které byl zhodnocen dosavadní průběh projektu s názvem Kosmík na Měsíc. Cílem projektu je podpora hendikepovaných v jejich terapiích na unikátním robotickém přístroji Lokomat. Projekt přišla podpořit i česká spisovatelka Bára Nesvadbová, která si chůzi v samotném přístroji veřejně vyzkoušela.
Na tiskové konferenci promluvila primářka a garantka Neurorehabilitační kliniky AXON MUDr. Jarmila Zipserová: „Využíváme nejmodernější technologie a koncepty medicíny 21. století. Lokomat je jejich nedílnou součástí a dominantou našeho robotického centra. Je vhodný pro nejrůznější pacienty jak s poškozením mozku, tak s poškozením míchy a je velkým pomocníkem v terapeutickém procesu.“ Projekt Kosmík na Měsíc a samotné pacienty přišla podpořit i spisovatelka Bára Nesvadbová. Ta mluvila o vlastních zkušenostech s pacienty kliniky AXON a to z pohledu představitelky nadace Be Charity, která dlouhodobě pacienty kliniky AXON podporuje. Spisovatelka si v průběhu tiskové konference robotické zažízení Lokomat osobně vyzkoušela. Byla nadšená, protože na vlastní kůži a nohy zažila část terapie tak, jako pacienti, kterým prostřednictvím nadace pomáhá. Pacienty kliniky AXON zastoupil válečný veterán npor. Attila Fabián, který od února 2019 podstoupil na klinice AXON již 2. terapii s Lokomatem a dosáhl výrazného zlepšení své chůze i celkové hybnosti.
Na konferenci dále promluvili ředitel Kliniky AXON Michal Hu. Ten poděkoval všem nadacím a soukromým dárcům, kteří finančně pomáhají pacientům v jejich léčbě. Dále pak ředitel společnosti Stargen, která přístroje Lokomat dodává pro ČR, SK a Maďarsko, Ing. Martin Kaloš. Ten popsal technické parametry zařízení a vyzdvihl Neurorehabilitační kliniku AXON jako jediné zařízení v České republice, které vlastní oba typy ortéz pro Lokomat a umožňuje tedy terapie jak dětským tak dospělým pacientům. Konference se také zúčastnil Marko Burnik, regionální ředitel společnosti Hocoma, která vyrábí robotická zařízení pro zdravotnictví včetně Lokomatu. Ten pochválil misi paní primářky MUDr. Zipserové, v dodržování principů neurorehabilitace, tedy v důsledném opakování intenzivní péče.
Projekt s názvem Kosmík na Měsíc má za cíl společensky a finančně podpořit pacienty s trvalým nebo dočasným postižením dolních končetin i díky terapii na robotickém přístroji Lokomat. Chůzí v přístroji Lokomat chtějí pacienti s postižením dolních končetin ujít vzdálenost ze Země na Měsíc a dokázat tak, že jejich možnosti jsou takřka neomezené. Každý jejich kilometr v Lokomatu může veřejnost podpořit i finančně zasláním jakékoliv částky na

 
Neurorehabilitační klinika AXON Marie Cibulkové 879/11 140 00 Praha 4 www.neuroaxon.cz   2
transparentní účet Nadačního fondu AXON 2601572011/ 2010. Poskytnuté finanční dary budou použity na úhradu terapií s Lokomatem pacientům, kteří si nákladnou léčbu nemohou sami dovolit. Projekt byl zahájen 25.1.2019 a k datu konání tiskové konference 15.5.2019 pacienti v Lokomatu ušli již 218 km.
Projekt lze dále podpořit účastí na benefičních koncertech. Nejbližší z nich se uskuteční 30.5.2019 na Nuselské radnici, kde vystoupí harfistka Zbyňka Šolcová. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude použit na úhradu terapií pacientů využívajících Lokomat.
Projekt Kosmík na Měsíc spolu s Neurorehabilitační klinikou AXON se stal i partnerem největšího českého festivalu Votvírák, který proběhne 14.-16.6.2019 v Milovicích.
Další možností podpory projektu je i nabídka veřejnosti vyzkoušet si přístroj Lokomat osobně, tak jako to na tiskové konferenci předvedla spisovatelka Bára Nesvadbová. Částkou 10.000 Kč za 1 zkušební lekci může kdokoliv přispět pacientům kliniky AXON na terapie s Lokomatem.

 

Zpracoval: ret

Zdroj:

Neurorehabilitační klinika AXON

www.neuroaxon.cz | www.lokomat.eu

Datum: 22. 5. 2019 | Zobrazeno (62x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Nabízíme ubytování ve 2 bezbariérových objektech

Ubytování je na adrese...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.