I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Nemocnice AGEL Nový Jičín využívá u kožních onemocnění nově biologickou léčbu

Biologickou léčbu kožních onemocnění začala v uplynulých měsících svým pacientům nově nabízet Nemocnice AGEL Nový Jičín. Dermatovenerologické oddělení nabízí biologickou léčbu pacientům se psoriázou (lupénkou) a atopickou dermatitidou.

„Biologická léčba se nasazuje v případech chronických závažných dermatóz, tedy středně těžkých a těžkých forem lupénky a atopické dermatitidy, kdy organismus pacienta nedostatečně reaguje na dosavadní zevní nebo systémovou terapii - cytostatika, imunosupresiva, retinoidy. Jedná se o formy onemocnění, které postihují značnou část kožního povrchu a působí pacientům vážné psychosociální potíže. Navíc jsou také provázené četnými komorbiditami, tedy přidruženými onemocněními,vysvětlila lékařka dermatovenerologického oddělení novojičínské nemocnice MUDr. Martina Matzenauer. Podle ní bývají u pacientů se zmíněnými chorobami nejčastěji postiženy oblasti v křížové krajině, nad lokty a koleny a ve kštici. U psoriázy bývají častá i postižení nehtů a kloubů, v případě atopické dermatitidy se pak postižení projevuje v oblasti loketních a podkolenních jamek.

Podle MUDr. Martiny Matzenauer léčba cíleně působí na spouštěcí procesy na molekulární úrovni. „Léčba probíhá v různých intervalech, které se u jednotlivých preparátů liší. Převážně se jedná o injekční aplikaci léčiva subkutánně (podkožně), ale výhledově jsou ve vývoji i léčiva, která by pacienti přijímali ústně (perorálně),upřesnila lékařka. Jak také uvedla, pacienti velmi oceňují účinky zmíněné nové terapie. Po letech závažného kožního onemocnění, které je výrazně omezovalo jak v osobním, tak v pracovním životě, se totiž mohou opět plnohodnotně zařadit do života. A to včetně aktivit, kdy je odhalená kůže běžnou součástí.  „V neposlední řadě bych ráda vyzdvihla bezpečnost a pohodlnost léčby ‒ v některých případech se jedná o aplikaci léčiva každé 2 až 3 měsíce, což je pro pacienty velmi pohodlné a komfortní. V případě, že jsou šikovní, mohou pacienti provádět aplikace i sami v domácím prostředí, což je další významný benefit, zdůraznila další přínos nové terapie MUDr. Martina Matzenauers tím, že navíc existují i další závažné formy chronických dermatóz spojené s dalšími četnými přidruženými onemocněními, na které biologická léčba rovněž působí blahodárně. 

„Díky účinkům nové terapie se zlepšuje kvalita a délka života nemocných, což platí například u pacientů s kardiovaskulárními onemocněními a s rizikem rozvoje infarktu myokardu, kteří trpí závažnou psoriázou, podobné je to s alergiemi u atopiků. Pro lékaře tato léčba znamená, že mohou svým pacientům nabídnout více možností při jejich léčbě. Pacienti se netají svou spokojeností, což je pro lékaře výborná zpětná vazba,poznamenává  MUDr. Martina Matzenauer  z Nemocnice AGEL Nový Jičín.

 Lékařka MUDr. Martina Matzenauer z kožního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín aplikuje pacientovi injekčně novou biologickou léčbu

Na závěr lékařka zdůrazňuje, že biologická léčba a její úspěchy pro lékaře znamenají také nutnost dalšího vzdělávání a rozšiřováním znalostí v jejich oboru i mimo něj (například prohlubování znalostí v revmatologii, alergologii, vnitřním lékařství a dalších).

 

Zdroj: Agel.cz

Datum: 28. 6. 2021 | Zobrazeno (84x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
7th Czech Para Badminton Open 2024

S potěšením Vám oznamujeme, že Czech Para Badminton Open se příští rok vrátí...---- We are pleased to announce that the Czech Para Badminton Open will return next year ...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.