I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

KOSMÍK NA MĚSÍC

Pořadatel:  Alkmeon z.s. ve spolupráci s Neurorehabilitační klinikou AXON

Název projektu: Kosmík na Měsíc

Cíl projektu: Společenská a finanční podpora pacientů s trvalým nebo dočasným postižením dolních končetin při léčbě s pomocí robotického přístroje Lokomat určeného k nácviku chůze.  Chůzí v přístroji Lokomat chtějí pacienti s postižením dolních končetin ujít vzdálenost ze Země na Měsíc a dokázat tak, že jejich možnosti jsou takřka neomezené.  Poskytnuté finanční dary budou použity na úhradu terapií s Lokomatem pacientům, kteří si nákladnou léčbu nemohou sami dovolit. Každý ušlý km v Lokomatu je možné podpořit i finančně zasláním jakékoliv částky na transparentní účet Nadačního fondu AXON:  2601572011/ 2010.
 
Doba trvání projektu:  01/ 2019 - 01/ 2020
 
Formy propagace:  Tiskové konference (25.1., 15.5., 20.9.2019, 24.1.2020)     Denní tisk, časopisy, TV Festival Votvírák (www.votvirak.cz, 14.-16.6.2019) Série koncertů na Nuselské radnici (30.5., 24.9., 3.12. 2019) Facebook Neurorehabilitační klinika AXON www.neuroaxon.cz
 
Kontaktní osoba projektu: Ing. Elena Michálková, +420 606 078 887 | pr@neuroaxon.cz

Zahájení projektu 25.1.2019
 
Projekt byl zahájen na tiskové konferenci v pátek 25.1.2019 v prostorách Neurorehabilitační kliniky AXON. Při té příležitosti herečka Ester Geislerová pomohla Kosmíkovi ujít jeho první kilometr v Lokomatu na jeho cestě na Měsíc.      
 
Tisková konference středa 15.5.2019 ve 12:00 hodin
 
Projekt Kosmík na Měsíc přijde podpořit spisovatelka Bára Nesvadbová, vrcholoví sportovci i samotní pacienti Neurorehabilitační kliniky AXON. Na konferenci bude zhodnocen dosavadní vývoj projektu a představeny jeho plány do konce roku 2019.

O pořadatelích Alkmeon z.s.    www.alkmeon.cz Spolek je dobrovolným, nevládním, neziskovým svazkem občanů, v němž se spolčili rodiče dětí s DMO, neurologickými postiženími a poraněními mozku, neuromuskulárními deficity, s přetrvávajícími primitivními reflexy, které mohou způsobit např. problémy s psaním, čtením, symptomy ADHD a ADD, dyslexií, dyspraxií, logopedické a ortopedické vady, vertebrogenní potíže, neurózy, chronickou únavu, autismus, anorexií a bulimií, jejich rodiny a přátelé, kteří chtějí aktivně prosazovat  
 
Neurorehabilitační klinika AXON  www.neuroaxon.cz Neurorehabilitační klinika AXON je vysoce specializovanou soukromou klinikou, která poskytuje intenzivní terapii především dětským ale i dospělým pacientům s DMO, pacientům po cévní mozkové příhodě, nádorech mozku, traumatech hlavy, úrazech páteře či s jinými onemocněními, která vznikají na úrovni centrální nervové soustavy.
 
Přístroj Lokomat    www.lokomat.eu Lokomat je robotický přístroj určený k nácviku správného stereotypu chůze. Používá se k léčbě pacientů jak s trvalým, tak s dočasným postižením dolních končetin. Jde o postižení způsobená následkem úrazu, nebo se jedná o vrozené/ poporodní onemocnění (např. dětská mozková obrna).  
Počítač ilustruje pohyby pacienta pomocí virtuální reality. Zaznamenává pacientovy výsledky, umožňuje je objektivně porovnávat a hodnotí sílu dolních končetin. Virtuální realita tak ukazuje pacientům výsledek jejich pohybu – snáze tak vidí smysl terapie a motivuje je.

 
 
Neurorehabilitační klinika AXON je jediným zařízením v České republice, které vlastní obě velikosti ortéz pro Lokomat, tedy pro děti i dospělé.

 

 

Zpracoval: ret

Zdroj: www.neuroaxon.cz

Datum: 24. 4. 2019 | Zobrazeno (84x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
7th Czech Para Badminton Open 2024

S potěšením Vám oznamujeme, že Czech Para Badminton Open se příští rok vrátí...---- We are pleased to announce that the Czech Para Badminton Open will return next year ...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.