I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Havířovská desítka startuje už zítra

Městský běh na podporu handicapovaných sportovců Residomo Havířovská desítka rozběhá centrum města už zítra. Od rána bude na havířovském náměstí probíhat prezentace a registrace závodníků. Dětský běh pak odstartuje v 10 hodin, závod na 5 km o půl 11 a hlavní závod na 10 km půl hodiny před polednem. Bohatý doprovodný program pro fanoušky si po dobu celého dopoledne připravili partneři běhu.

„Nyní máme na startovních listinách více než 7 stovek běžců. Registrace do závodu je však stále možná i přímo na místě. Startovné zůstává stejné, 600 korun,“ zve na sobotní program jeden z pořadatelů Martin Kučera. Startovní listiny pak jsou k nahlédnutí na stránkách závodu. Závodníci mohou na místě využít šatny i úschovnu. Z celého závodu je pro ty, kteří nebudou na místě, k dispozici online přenos na YouTube kanále H10.

(Odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=CFnjINDNxSs)

Dětský běh a závod na 5 km, které byly novinkami loňského ročníku, započnou závodní program i letos. V 10 hodin se ulicemi rozběhne dětská kategorie a půl hodiny na to si závodníci zaběhnou pětikilometrový okruh. Hlavní závod pak startuje o půl 12 a poběží se zároveň se štafetou 4x 2,5 kilometrů. I letos však pořadatelé přidali novou kategorii. „Novou kategorií, kterou jsme přidali, je seniorský závod. Jde o symbolické proběhnutí nebo projití cca 500 metrů dlouhé trasy. Zveme tak i občany dříve narozené, kteří tvoří nemalé procento obyvatel města,“ láká všechny věkové kategorie Kučera.

Po skončení hlavního závodu následuje losování o ceny, mezi něž patří například Škoda auto na víkend zdarma, 2x startovné na Mattoni Olomoucký půlmaraton 2018 a mnoho dalšího. Vyhrát mohou všichni registrovaní do závodu na 5 a 10 km a štafety. Běžci, kteří jsou zároveň nájemníci společnosti Residomo, mají možnost vyhrát roční nájem bytu. Ve 13 hodin bude následovat vyhlášení vítězů.

Pro závodníky jsou letos připraveny i besedy na témata Vyvážená strava ve sportovním tréninku a Youkon Arctic Ultra 2017, tedy o nejextrémnějším závodu planety, který absolvoval Jan Venca Francke. Workshopy jsou pro závodníky zdarma od 14 do 16 hodin v Komunitním centru Lučina a odkaz pro přihlášení je na stránkách h10.cz

O zábavu pro fanoušky se po celou dobu závodu budou starat partneři běhu. Sportovní kluby Torpedo a AZ Havířov pořádají nábor sportovců, ve stánku AZetu budou k zakoupení také lístky na domácí utkání. Svou činnost představí také Handicap sport club Havířov. Ve stánku HSC bude vyzkoušení kupříkladu boccia, kterou si mohou zájemci zahrát s ligovými boccisty nebo podpořit jejich činnost zakoupením reklamních předmětů.

Pro havířovské boccisty, kteří se i letos podílejí na organizaci akce, se vybírá stokoruna z každého startovného. Boccisté budou pomáhat s vydáváním registrací, předávat ceny a v neposlední řadě také povzbuzovat závodníky kolem trati.

Občerstvení zajišťují partneři CrossCafe a První havířovský minipivovar, který i letos připravil speciální pivo závodu s názvem Běžec. V PHM po závodě od 18 hodin proběhne také oficiální afterparty závodu, na kterou se stále prodávají lístky při registraci a v jejich ceně je zahrnut bohatý raut a welcome drink.

Akce se koná pod záštitou primátorky města Mgr. Jany Feberové a hejtmana Moravskolezského kraje prof. Ing. Iva Vondráka, CSc. Generálním partnerem závodu je společnost Residomo. Hlavními mediálními partnery jsou Karvinský deník a Hitrádio Orion.

Kontakt:

Martin Kučera

martin@h10.cz

778 527 033

 

Zpracoval: ret

Zdroj: Martina Kotulová

Datum: 13. 10. 2017 | Zobrazeno (69x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Přijďte si zahrát parabadminton

Přijďte si zahrát parabadminton

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.