I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Dokončení nového interního pavilonu Nemocnice AGEL

Téměř dva a půl roku trvala výstavba a dokončení nového interního pavilonu v areálu Nemocnice AGEL Šternberk. Nová pětipatrová budova nabídne pacientům větší komfort i moderní zázemí. Nový pavilon nabídne zázemí „hotelového“ typu. Pokoje v novém pavilonu jsou prostorné, dvoulůžkové, každý s vlastním sociálním zázemím a plně klimatizované. Výrazně se tímto mimo jiné zjednoduší péče i o handicapované hypomobilní pacienty.

Výstavba nového interního pavilonu šternberské nemocnice byla zahájena počátkem roku 2020. Samotná stavba je již dokončena a nyní probíhají finální úpravy a vybavování vnitřních prostor. Oficiální předání budovy je plánované na přelom května a června tohoto roku. Pokud nenastanou nepředpokládané provozní či pandemické komplikace, bude plný provoz zahájen už v první polovině června.

„Nový interní pavilon byl zbudován na místě bývalé budovy ředitelství. Místo bylo logicky z praktického hlediska vybráno v těsné blízkosti hlavní budovy, kde se nachází ostatní základní obory nemocnice jako je chirurgie, ARO, RTG nebo CT. Díky této poloze došlo k propojení budov koridorem, který umožní přesun pacientů „suchounohou k potřebným vyšetřením,vysvětlujeMUDr. Lukáš Prucek, primář interního oddělení Nemocnice AGEL Šternberk. Vedení nemocnice stále jedná o využití starého interního pavilonu. Je možné, že do jedné z ambulancí bude přestěhována plicní ambulance, která se nyní nachází mimo areál.

„Nový interní pavilon sestává z podzemního podlaží, kde se nachází technické zázemí budovy nebo šatny zaměstnanců a nad ním následují další čtyři podlaží.  Do prvního podlaží je začleněn ambulantní trakt se všemi odbornými ambulancemi. Do plánované realizace urgentního příjmu naší nemocnice bude v těchto prostorách přechodně i akutní příjmová interní ambulance. Druhé a třetí podlaží je vyčleněno pro standartní lůžkovou část, kdy se na každém patře nachází třináct dvoulůžkových pokojů.  V posledním čtvrtém patře je umístěna jednotka intenzivní péče o deseti lůžkách,popisujeMUDr. Lukáš Prucek.

Výše celkové investice se vyšplhá k částce 250 milionu korun. Stavba je financována z více zdrojů, jedním z nich je i Olomoucký kraj. Budova má charakter pasivní nízkoenergetické stavby, tedy bude energeticky téměř soběstačná. Interní oddělení se doposud nacházelo v historické budově, která je minimálně 120 let stará. Logicky tak už nesplňuje provozně prostorové a hygienické požadavky na péči o pacienty 21. století. To bylo zejména patrné v průběhu pandemie, kdy zachovat potřebná protiepidemická opatření, bylo pro zdravotníky provozně a organizačně značně problematické.

„Zásadní požadovanou změnou z naší strany jsou dispoziční změny na JIP a v ambulantním traktu. Na JIP je lůžkový fond zmíněných deset lůžek koncipován ve formě  boxového systému, který zajistí nejen soukromí u pacientů v těžkém stavu, ale umožní izolovat pacienty potenciálně infekční nebo infekční,zmiňuje primář interního oddělení.

Celkový pocit z pobytu ve zdravotnickém zařízení pacienti hodnotí dle prostředí, v jakém čas tráví nebo jaká je strava. Nový pavilon v tomto směru nabídne zázemí „hotelového“ typu. Pokoje v novém pavilonu jsou prostorné dvoulůžkové, každý s vlastním sociálním zázemím a plně klimatizované. „Výrazně se tímto mimo jiné zjednoduší péče i o handicapované hypomobilní pacienty a pacienty s výraznou nadvahou. Na ambulanci, kde jsou společné čekací prostory pro pacienty jednotlivých odborných ambulancí, bude vstupní recepce, která pacienta uvede k vlastnímu plánovanému vyšetření,popisujeMUDr. Lukáš Prucek.

Téměř veškeré vybavení nového pavilonu a ambulancí bude obnoveno, což pacienti určitě zaregistrují. „Z větších investic je to zejména echokardiografický přístroj, který umožní citlivěji a přesněji detekovat morfologické a funkční anomálie srdce a cév. Na intenzivní péči je to pak u každého lůžka multifunkční monitorovací systém, který bude kontinuálně snímat a vyhodnocovat celou řadu vitálních hemodynamicky důležitých parametrů u pacienta, což umožní adekvátně korigovat námi vedenou akutní péči,uzavírá primář interního oddělení šternberské nemocnice.


Zdroj: Agel.cz

 

 

 

 

 


Datum: 10. 3. 2022 | Zobrazeno (70x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Adrenalin pro handicapované na letišti Příbram

Máte handicap a chcete si vyzkoušet tandemový seskok padákem, řízení letadla, let v akrobatickém či bezmotorovém letadle, nebo si užít vyhlídkový let?

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.