I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Hledání dárce kostní dřeně pro Šimonka

Ve středu 27. července se v AGEL Transfúzní službě v Šumperku uskuteční nábor do Českého národního registru dárců dřeně. Možná se při něm podaří najít i vhodného dárce pro Šimona z Uherskohradišťska. Chlapci lékaři diagnostikovali aplastickou anémii.

„Akci pořádáme, abychom upozornili na to, že registr existuje a aby si lidé uvědomili, že pro některé nemocné je transplantace kostní dřeně poslední nadějí k vyléčení. Bez nových dobrovolníků není možné najít pro všechny nemocné správného dárce. Čím více dobrovolníků bude, tím větší šanci na vyléčení onkologičtí pacienti mají. Nejedná se pouze o Šimonka, ale o řadu dalších dětí i dospělých, pro které se doposud nenašel vhodný dárce představuje akci Marcela Kučerková, referent marketingu AGEL Transfúzní služby.

Jedním z míst, kde je možné celoročně vstoupit do Českého národního registru dárců dřeně ,je AGEL Transfúzní služba v Šumperku, na adrese B. Němcové 22. Speciální akci zde pro zájemce z řad veřejnosti plánuje 27. července 2022 od 12.00 do 16.00 hodiny. Zájemce přivítají proškolené sestřičky AGEL Transfúzní služby a na místě se dozví vše potřebné. Kdo může do registru vstoupit a jak? Dárce musí být ve věku 18 – 35 let, zdravý, musí vyplnit dotazník a nechat si odebrat vzorek krve.

„Od rozhodnutí přidat se k nám často mladé lidi odrazuje strach z bolesti. Obavy jsou to ale zbytečné. Aktuálně existují dvě metody odběru kostní dřeně (krvetvorných buněk). Klasickou metodou je odsátí dřeně jehlou z kosti pánevní. Dárci pocit po tomto odběru přirovnávají k tomu, jako kdyby je někdo zezadu nakopl. Druhou novější metodou, jak můžeme krvetvorné buňky získat, je separací z krve. Je to velmi podobné darování plazmy, jen delší. Na obrázku vidíte, jak takový odběr v reálu vypadá. Žádná drasťárna, že ne? U tohoto typu odběru můžeme mluvit o ztrátě pohodlí na 3 až 4 hodiny. Prostě se nepoškrábete na nose, ale udělá to za vás hodná sestřička. A to za záchranu života stojí, sděluje s úsměvem MgA. Klára Conková, manažerka ČNRDD.

„Zájemci o vstup do Registru mohou přicházet i mimo pořádanou akci, a to každou středu od 10.00 do 11.00 hodiny přímo do AGEL Transfúzní služby v Šumperku. Vážíme si každého, kdo má zájem pomáhat. V posledních „covidovýchletech se bohužel výrazně snížil počet registrovaných,  doplnila Marcela Kučerková, referent marketingu AGEL Transfúzní služby.

 leták

„Běžně míváme kolem 10 000 nových dárců za rok, roky 2021 a 2020, kdy jsme mohli naplno pracovat jen několik měsíců, jsme se propadli na čísla kolem 5000, upřesnila MUDr. Jana Navrátilová, vedoucí lékařka koordinačního centra ČNRDD.Český národní registr dárců dřeně pomáhá již od roku 1992 po celé České republice nemocným s onkologickým onemocněním krve, zejména s leukémiemi a lymfomy, ale i s dalšími život ohrožujícími krevními chorobami. Hlavní oblastí podpory jsou dárcovství a transplantace krvetvorných buněk, výzkum a inovace lékařského vybavení. Přestože je v registru už přes 100 000 dobrovolníků, stále pro každého cca čtvrtého pacienta lékaři dárce nenajdou.

 

Zdroj: Agel

Datum: 20. 7. 2022 | Zobrazeno (72x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Open skies for handicapped

Vyhlídkové lety pro osoby se zdravotním znevýhodněním včetně doprovodného programu pro širokou veřejnost - zdarma !!!

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.