I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Návštěva ZOO Praha

Ráda bych vás pozvala na návštěvu zoologické zahradyv Praze. Naše parta vozíčkářů a lehčeji tělesně postižených jsme se za krásného dne vydali za zvířátky. Pražská ZOO je veliká, kopcovitá a pěkná. Tedy rozhodně není pro samotné vozíčkáře bez elektrického pohonu nebo doprovodu.

Parkoviště

jsme našli pro naše velké auto od Handicap Transport snadno. Dovezlo nás téměř před hlavní bránu ZOO, takže jsme neměli problém s docházkou ke vchodu. Všimla jsem si dalších vyčleněných míst pro parkování ZTP.

Vstupné

jsme jsme my vozíčkáři a doprovod, ani ZTP neplatili. Po vstupu na území zoologické zahrady jsme narazili na bezbariérové WC, které někteří z nás s kladným výsledkem otestovali.

ZOO Praha lední medvědi

Cesta za zvířátky

První naše zastávka byla u opic. Tam jsem vydržela nejdéle. Fascinovalo mě, jak se k sobě krásně chovaly. Také jsem obdivovala, jak si v kožíšku neustále vybíraly blešky. Hned vedle ve výběhu byl orangutan. Nevím, byl-li chudák sám (ale asi ne), protože byl jako čuně. Tak ten mě neoslovil, i když byl jako obr.

Nu a kousek dál lední medvídci. Medvídci – spíš medvědi. Všichni byli venku a okukovali nás. Vyzkoušela jsem si ťukáním sklo, které nás dělilo, zda je dost pevné, kdyby náhodou dostali chuť na moje vypracované špíčky.

Dále jsme narazili na budovaný areál pro slony, hrochy a jiná obrovská zvířata. Bude to veliký areál s vodními plochami, kotci apod. co patří k takovým obrům. Zatím sloni okupovali malý výběh. Bylo mi jich líto a přála jsem jim, aby už pro ně bylo hotovo to, co si zaslouží.

Následovali menší zvířátka, např. jezevci, sovy, ptáci apod. My se těšili na krmení šelem, které probíhá ve 14.00 hod. To byl opravdový zážitek. Milí, určitě mazliví, tygři dostali kus masa a poraďte si. Vůbec se na maso nevrhli jako „divá zvěř“, doslova se s ním laskali. Asi nemají takový hlad, jak bychom si představovali. Ale byl to opravdu zážitek.

ZOO Praha krmení tygrů

Pohyb po zoologické zahradě

byl pro můj elektrický vozík celkem v pohodě, i když jsem pro svoji jistotu, ocenila svůj doprovod. Některé cesty po ZOO, zvláště ty horní části, byly nepříjemně klopené.  Jsem více bojácná, takže na obyčejném vozíku bych si tuto část zahrady raději odřekla a více se soustředila na zvířata ve spodní části zahrady. Pro odvážné s doprovodem nejsou ani tyto cesty nemožné.

Občerstvení

Po procházce a zážitcích z blízka vidět divokou či méně divokou zvířenu, jsme se uchýlili na oběd v příjemném bezbariérovém prostředí, kde na nás pěkně svítilo sluníčko. Oběd byl bezchybný, výběr od české kuchyně – svíčková, knedlo zelo vepřo, nebo dnes již tradičně podávané hranolky s něčím, nebo jen klobásy s křenem, jsme zvládli bez střevních potíží. Bylo pěkné slunné počasí, takže i zahrádky u občerstvení po cestách byly plné odpočívajících návštěvníků.

S handicapem v ZOO Praha

Nevím, navnadila-li jsem vás na pěkně strávený den v ZOO Praha. Snad mi pomohou přiložené fotografie. A ještě jedna rada, pokud chcete mít kapku klidu při procházce, doporučuji pondělí. Přeji vám pěkné počasí a nezapomenutelné zážitky.

Autor: rep

Datum: 9. 8. 2012 | Zobrazeno (631x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Handicapovaní rybáři - Příjem nových členů

Handicapovaní rybáři - Příjem nových členů z řad ZTP, ZTP/P

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.