I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

CAMP

Tržnice plná života, nová filharmonie nebo nová podoba Václavského náměstí. Výstava Pražské priority ukazuje 25 výrazných projektů, které zásadně změní tvář Prahy

Zajímá vás, jak bude vypadat Praha za 20 let? Přijďte se podívat do Centra architektury a městského plánování (CAMPu) na výstavu Pražské priority. Výstava představí 25 velkých stavebních projektů, které v příštích 20 letech výrazně promění podobu Prahy. Výstavu připravilo Hlavní město Praha a IPR Praha. Začíná 23. září a pokračuje do 20. prosince 2020 v prostorách CAMPu a na Mariánském náměstí. CAMP je přístupný a skvěle připravený na návštěvu neslyšícího a nedoslýchavého publika. Zároveň na vás čeká příjemná kavárna, studovna a skrytá vnitřní terasa mimo ruch velkoměsta.

Výstava ukazuje 5 základních kategorií staveb – nové městské čtvrti, nová dopravní propojení, nové stavební příležitosti, nová náměstí a ulice a nové parky. Každou kategorii reprezentuje 5 konkrétních projektů. Projekty jsou různě rozsáhlé. Jedno ale mají skoro vždy společné – ve většině případu jsou investicí města. Jednotlivé stavební projekty budou k vidění na 25 metru dlouhé širokoúhlé projekci v hlavním sále CAMPu. Výstava Praha zítra je velmi vizuální. Kromě velkých projektů jako metro D, pražský okruh, nová podoba Karlova náměstí nebo stavba Vltavské filharmonie ukazuje také méně známé poměny jako  dostavbu Kongresového centra nebo přeměnu opuštěné vlakové trati na Praze 10 na relaxační Drážní promenádu. Výstava je interaktivní. Zapojit se do ni mohou sami návštěvníci – přímo na místě se bude hlasovat o tom, jaká priorita je pro každého tou největší. 

„Čas pandemie jsme využili pro přípravu další fáze zpřístupnění programu neslyšícím návštěvníkům. Ve spolupráci s neslyšící influencerkou Marií Mašláňovou a organizací Deaf Friendly chystáme pravidelné diskuze s tlumočníkem do znakového jazyka i kompletním přepisem, komentované prohlídky aktuální výstavy tlumočené do znakového jazyka a komentovanou prohlídku celé budovy v českém znakovém jazyce přímo s neslyšícím průvodcem,“ popisuje ředitel komunikace IPR Praha a autor koncepce přístupnosti Adam Švejda.

„CAMP se od ledna 2020 otevřel všem, kteří mohou mít potíže s pohybem nebo orientací v prostoru, s vnímáním psaného textu, obrazu nebo zvuku. Pro návštěvníky se sluchadlem jsou k dispozici také osobní indukční smyčky, které centru dodala Česká unie neslyšících Brno,” dodává poradkyně přístupnosti Mariana Chytilová, která s institucí dlouhodobě spolupracuje.

Mnohé další pořady jako Velké změny Prahy, které se věnují plánovaným projektům Prahy, najdete na našem YouTube kanálu přeloženy do znakového jazyka a opatřené českými titulky. V CAMPu jsou ochotní kustodi, kteří rádi pomohou s výkladem výstavy. Vstup do CAMPu je vždy zdarma.

 

Pozvánka ve znakovém jazyce - ZDE


Zdroj: www.piaristi.cz

Datum: 29. 9. 2020 | Zobrazeno (77x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Vyzkoušejte zdarma handbike ...

Máte omezenou hybnost dolních končetin, jste qvadruplegik, spastik a momentálně nevíte jestli vás zrovna tento sport chytne?

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.