I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

O Životě

O Životě

Při svém brouzdání po internetu jsem našla něco, co mě velice oslovilo. Podělím se s vámi, možná vás zaujmu. Matka Tereza sepsala Hymnu o Životě. Zde je:

Život je šance – využij ji. Život je krása – obdivuj ji. Život je blaženost – užívej ji. Život je sen – uskutečni ho. Život je výzva – přijmi ji. Život je povinnost – naplň ji. Život je hra – hrej ji. Život je bohatství – ochraňuj ho. Život je láska – potěš se s ní. Život je záhada – pronikni jí. Život je slib – splň ho. Život je smutek – překonej ho. Život je hymna – zpívej ji. Život je boj – přijmi ho. Život je štěstí – zasluž si ho. Život je život – žij ho.

Všechny tyto ŽIVOTY se nám v tom našem životě, krátkém či delším, promítnou. Záleží na nás, jak s nimi naložíme, abychom prospěli nejen sobě, ale i ostatním lidem. Krása, blaženost, hra, láska, záhada, bohatství jsou životy, které jsou snadněji splnitelné, které nám ukazují tu snadnější pozici v životě. Umíme-li s ní dobře a hospodárně zacházet, bude nám jen radostí.

Výzva, povinnost, slib i boj je ta náročnější strana Života. Tomu, komu je dáno do vínku zdraví, splní těžké zadání snadněji. Nevzdávají se ani ti, kterým zdraví nebylo souzeno. Jen to je náročnější.

Život žij a zasluž si ho. Přidala bych Život ochraňuj nejen svůj, ale i druhých. V dnešní době, době stále vzrůstajícího násilí, je to velmi důležité.

Tento portál je věnovaný lidem s handicapem, zamyslím se nad Hymnou Matky Terezy z pohledu postiženého člověka. Jak postižený může plnit odkazy Matky Terezy? I postižený má dle svých zdravotních možností využívat šancí, které mu dává rodina, společnost, rozhlas, televize, internet. Tento člověk nesmí propadnout sebelítosti. Naopak musí své i malé schopnosti využít k seberealizaci. Setkala jsem se s postiženými lidmi, kteří byli zlí nejen na své pomocníky, ale i na ostatní lidi. I když byli dosti schopní, svým postižením doslova týrali společnost. Pro tyto lidi bude Hymna nepochopitelná. Ostatní ji zcela určitě vezmou za své.

Život je boj – přijmi ho. Jistě, to my poznáváme doslova na každém kroku a přijímáme ho. Bojujeme nejen pro sebe, ale i za ostatní. Za sebe v osobním životě, ve společnosti za ostatní. Daří se to. Hodně práce udělali jednotlivci i organizace, aby se lidem s postižením usnadnil život nejen na ulici, ve společnosti, ale i v osobním životě. Přesto je k dosažení spokojenosti postižených zapotřebí ještě mnoha „bojů“, např. s úřady.

Život je smutek. Ne vždy, jasně někdy přijde splín a překonat ho, je naší prioritou. Nechceme, aby se v naší duši usadil. Jakýkoliv splín zaženeme (říká se prací) svými koníčky. Uvědomujeme si cenu svého poškozeného zdraví, proto se nepouštíme do adrenalinových aktivit, ale splín zaháníme tím, co můžeme sami podnikat, nebo podnikat se svými blízkými. Nebudu zde vyjmenovávat, je jen na nás co nám vyhovuje.

Láska, láska k druhému pohlaví je určitě nejdůležitějším stimulem ke štěstí. Někdy se stane, že druhého k sobě nenajdeme. Pak nám nezbývá než se upnout na aktivitu, kterou bychom chybějící vztah nahradily. V dnešní době je singl trendem.

Poslední dva Životy uzavřou moje povídání. Život je štěstí, tak si ho co nejlépe žijme, abychom si ho zasloužili.

 

Datum: 16. 8. 2013 11:36 | Autor: Kateřina | Zobrazeno (230x)

Hodnocení:

5.4

Ohodnoť tento článek (1 = Velmi špatný | 10 = Velmi dobrý):

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Počet hodnocení: 9583

Autor článku:

Katka

Kateřina

Adresa: Žatec

O mně: ŽIVOT JE JAK KNIHA, ALE OBČAS JE POTŘEBA I ZAVŘÍT A ZAČÍST ČÍST NOVOU!

Datum registrace: 14. 1. 2013 15:03


Další články autora:

Zaměstnání

Článek Zaměstnání

Téměř denně slyšíme v televizi, v rozhlase, čteme v denním tisku o nezaměstnanosti. Ukazují nám, v jakých podnicích se propouští a kolik lidí tak zůstane bez práce. Člověk se pozastaví nad neštěstím propuštěných a tím to končí. Je pravda, že pokud se ...

Datum: 5. 12. 2013 21:23 | Kateřina

U ZUBAŘE

Článek U ZUBAŘE

Bolí to....? ...

Datum: 22. 11. 2013 16:14 | Kateřina

Vánoce

Článek Vánoce

Blížící se Vánoce nám připomínají svátečně ozdobené obchodní centra i menší obchody již řadu dní. Hrozba zdražování zboží v novém roce přivádí do těchto předvánočně ozdobených obchodů velké množství nakupujících. Letos jsou obchody nabité, po zprávác ...

Datum: 21. 11. 2013 21:20 | Kateřina

O bolesti

Článek O bolesti

V současné době v naší rodině je často pronesena věta „Letos už toho smutného, té bolesti bylo hodně“.  Proto se dnes zamyslím na bolestí, nad její různorodostí i nad tím, co by bylo, kdyby bolest neexistovala. Nejprve se s vámi podělím o výrok zesn ...

Datum: 23. 8. 2013 10:39 | Kateřina

Máte před sebou dovolenou?

Článek Máte před sebou dovolenou?

Je téměř polovina srpna. Prázdniny i nejlepší čas pro dovolenou se pomalu krátí. Sluníčko nás láká na dovolenou nejen po naší krásné zemi, ale i do zahraničí. Těšení na dobu bez starosti o denní záležitosti, o domácnost, vaření je moc krásné. Vlastně ...

Datum: 9. 8. 2013 12:50 | Kateřina

Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Přijďte si zahrát parabadminton

Přijďte si zahrát parabadminton

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.