I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Asistenční pes Tracy bude dělat společnost malému Martínkovi

Devítiletý Martínek z Prahy trpí delším výčtem obtíží, než kolik jich řada z nás vůbec zná. ADHD, porucha autistického spektra, epilepsie, vývojová dysfázie, centrální hypotonický syndrom, neurovývojová vada mozku, porucha komunikace, porucha plánování a koordinace pohybu, a řada dalších mu komplikují každodenní život. Martínek je ale bojovník a snaží se i ve své těžké situaci nacházet pozitivní chvilky. Pro něj jsou to zejména ty v blízkosti zvířat. A proto mu nyní NADACE AGEL přispěla na pořízení vlastního asistenčního psa.

„Martínek je nesamostatný, potřebuje pomoc a dohled ve všech oblastech, a to jak na terapiích a cvičení, tak i doma, při jakékoliv činnosti. Jsme tak celá rodina ve složité situaci. Proto je každá chvilka radosti opravdovým darem. A pro Martínka jsou to především chvilky u zvířat - hlavně u koní nebo u psů,“ vysvětluje maminka Jana Havlová.

Proto netrvalo dlouho a zrodil se nápad na pořízení asistenčního psa, který by byl Martínkovi pomocníkem i parťákem, který by mu snad mohl dopomoci i k lepší samostatnosti. I díky příspěvku od NADACE AGEL ve výši 25 tisíc korun má tak nyní rodina nového čtyřnohého člena Tracyho, který Martínkovi pomáhá v řadě oblastí.

asistenční pes pro Martina „Při pasivní canisterapii Martínek může uvolnit spastické svaly a uvolnit se, při péči o zuby a srst zase procvičuje jemnou i hrubou motoriku, pozornost i plynulost pohybu. A povely, ty jsou skvělým tréninkem komunikace,“ vysvětluje maminka Jana s tím, že asistenční pes může také poskytnout podporu při stresových situacích, podávat věci nebo pomocí stimulace obličeje pomáhat při epileptickém záchvatu.

„Jsme moc rádi, že jsme mohli rodině přispět na pořízení asistenčního psa. Ze srdce Martínkovi i celé rodině přeji, aby jim Tracy přinášel hodně radosti, pomoci, a ideálně aby díky němu dosáhl Martínek co největších pokroků,“ říká Veronika Dostálová, členka správní rady NADACE AGEL.

„Moc děkujeme za příspěvek na pořízení a výcvik našeho asistenčního psa Tracyho. Jsme celé nadaci neskutečně vděční. Bez finanční pomoci bychom jen těžko mohli doplatit výcvik našeho psa, který je pro nás všechny velkou podporou. Martínek je nadšený, svého psa velmi miluje a moc rád si s ním hraje. Moc ho baví i canisterapie a polohování se psem, kdy po náročném dni ve škole může s pejskem chvíli relaxovat a zároveň při každodenní péči o psa během česání procvičuje jemnou motoriku. Nám rodičům je Tracy nápomocný v péči o syna během epileptického záchvatu, kdy stimuluje Martínkův obličej k probrání ze záchvatu a přinese nám léky, které jsou nutné podat k zastavení záchvatu. My se tak můžeme věnovat synovi. Asistenční pes je pro nás všechny velká pomoc,“ uzavírá  maminka Martina - Jana Havlová.

 

Zdroj: Nadace Agel

Datum: 25. 3. 2024 | Zobrazeno (63x) | Autor: Redakce



Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
Nabízíme ubytování ve 2 bezbariérových objektech

Ubytování je na adrese...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.