I s handicapem lze žít plnohodnotný život a docílit velkých věcí...

V kategoriích níže naleznete články naší redakce.

Buďte i Vy aktivní a založte si svůj blog.

Najděte si lepší práci!.

Přečtěte si nejnovější článek

Přečtěte si články bloggerů.

Příjemnou zábavu!

Žiju s handicapem
v České televizi

Žiju s handicapem v České televizi

Podívejte se na video
o dětském domově Korkyně

Obrazek s videem

Video o dětském domově Orlíček
Přední Chlum

Obrazek s videem

Zprávy z regionů pro handicapované

Zprávy z regionů pro handicapované

BRNĚNSKÁ PŘEHRADA

Brněnská plavební společnost přichází s nápadem, jak umožnit vozíčkářům plavbu na otevřené plošině, aby se nemuseli plavit pouze ve spodní kryté kajutě. Martin Ecler, vedoucí lodní dopravy, s nápadem využít starší loď Brno, vyklidit záď a vše upravit pro přepravu vozíku, uspěl i u svých spolupracovníků. Aby byla loď využita, bude sloužit i zdravým cestujícím s tím, že vozíčkáři a cyklisté budou mít přednost. Nové přístaviště pod hradem Veveří postaví tak, aby bylo přístupné vozíčkářům, maminkám s kočárky apod. Nádvoří hradu Veveří je přístupné vozíkům, pořádají se tu různé akce, které lákají návštěvníky. Cesta lodí po přehradě je velice romantická.Nejen vozíčkáři z Brna se mají na co těšit.

KRKONOŠE A VOZÍK

Správa Krkonošského národního parku bude rekonstruovat desítky kilometrů horských cest. Tato rekonstrukce má cesty zpřístupnit lidem s handicapem a vozíčkářům. Peníze na úpravu cest má dodat Operační program Životního prostředí. Přispět má i fond EU. K již upraveným cestám má v letošním roce přibýt dalších dvacet cest. Celkem by to mělo být 100 km cest, které budou sloužit handicapovaným lidem, vozíčkářům, maminkám s kočárky,seniorům i cyklistům. Musím upozornit hlavně vozíčkáře, kteří si teď říkají jaká to budou pohodové procházky, že by se měli informovat, jaké převýšení na které cestě je, neboť elektrické vozíky jsou různých možností využití. Také WC je důležité mít na paměti. Proto radím, informovat se na portálech krnap.cz nebo krkonose.eu.

MÁTE RÁDI ZÁMKY?

Zámek Fryštát pamatuje i na vozíčkáře. Plošina vozíčkáře vyveze do patra, kde začíná prohlídka zámku. Je zde hodně k vidění. Seznámíte se se životem šlechty, historií města i zámku. Nejvýraznějšími majiteli byli Larisch-Moenichové, kteří před 200 lety nechali postavit za zámkem překrásný park, patří k nejhezčím ve střední Evpropě. Vstupné pro vozíčkáře je třicet korun.

NEJEN OLOMOUČTÍ POZOR

V Olomouci je zrekonstruovaný plavecký bazén se vstupy pro vozíčkáře. Celý areál o rozloze osmi tisíc čtverečních metrů mohou využívat vozíčkáři, senioři, všichni, kteří si rádi zadovádí ve vodě.

HRADEC KRÁLOVÉ PRO VOZÍČKÁŘE?

Hradec Králové bude mít pět tras, tři již existují, které bezbariérově spojují úřady, zdravotnická zařízení, kulturní zařízení a školy. Tyto trasy vedou středem města. Čtvrtá trasa bude spojovat krajové části města. Pátá bezbariérová trasa E, s ukončením v letech 2014 a 2015, bude spojovat části centra s největším pohybem chodců, obchodů, úřadů.

Trasa A – propojuje prostor před budovou Magistrátu města Hradec Králové s kulturně společenským centrem „Adalbertinum“ podél Gayerových kasáren a dále s budouvou Lékařské fakulty UK v Hradci Králové.

Trasa B – vede po Eliščině nábřeží do lokality Aldis. Na této trase je např. budova Muzea východních Čech, Sokola HK, Filharmonie HK a městských lázní včetně bazénu.

Trasa C – je zajištěno propojení předprostoru u budovy Magistrátu HK s krajským soudem a dále s objekty na Pospíšilově třídě. (Gymnázium B.Němcové, SPŠ stavební, pošta, LDN)

Trasa D – sousedí s komplexem škol na Tylově nábřeží, které propojuje Ulrichovo náměstí a dále ulicí K.H.Máchy a Klumparova ke kulturnímu domu Střelnice. Věřím, že jsem nejen handicapované v Hradci Králové potěšila, ale také návštěvníky HK.

Z HRADCE KRÁLOVÉ DO HUSTOPEČE

I zde se bude budovat bezbariérovost města. Městu se podařilo získat dotaci na úpravu chodníků, schodů a špatně dostupných veřejných míst. V první etapě úpravy povedou od autobusového nádraží k městské nemocnici. Dále od hotelu Centro až do průmyslové zóny ve směru Kurdějov. Zpřístupní se vozíčkářům Gymnázium, policie, Dům zdraví, sportovní areál včetně bazénu a nemocnici.

A DO HLAVNÍHO MĚSTA..

Nově rekonstruovaná dlouhá ulice Komunardů v Holešovicích bude mít tramvajové zastávky bariérové. Čtete dobře, bariérové a se vstupem do silnice. Na skutečnost, že slib magistrátu byl, že Praha bude do r. 2025 zcela bezbariérová, upozornil pan Čipera z občanského sdružení Asistence. Další aktivisté a iniciátoři petice za bezbariérovost MHD a hlavně ne zcela zdravých cestujících mají obavu, že Praha 7 bude bariérová stále. Její zastupitelé připonmínky, návrhy odmítají.

Proto jsem ráda psala o skutečnostech, které v jiných městech postiženým lidem pomáhají, Kde jsou na úřadech lidé vstřícní k problémům nejen zdravotně postižených lidí.

Datum: 7. 6. 2013 14:56 | Autor: Kateřina | Zobrazeno (232x)

Hodnocení:

5.4

Tento článek jste již hodnotil(a).
Hodnotit můžete znovu po 7 dnech.

Počet hodnocení: 8565

Autor článku:

Katka

Kateřina

Adresa: Žatec

O mně: ŽIVOT JE JAK KNIHA, ALE OBČAS JE POTŘEBA I ZAVŘÍT A ZAČÍST ČÍST NOVOU!

Datum registrace: 14. 1. 2013 15:03


Další články autora:

Zaměstnání

Článek Zaměstnání

Téměř denně slyšíme v televizi, v rozhlase, čteme v denním tisku o nezaměstnanosti. Ukazují nám, v jakých podnicích se propouští a kolik lidí tak zůstane bez práce. Člověk se pozastaví nad neštěstím propuštěných a tím to končí. Je pravda, že pokud se ...

Datum: 5. 12. 2013 21:23 | Kateřina

U ZUBAŘE

Článek U ZUBAŘE

Bolí to....? ...

Datum: 22. 11. 2013 16:14 | Kateřina

Vánoce

Článek Vánoce

Blížící se Vánoce nám připomínají svátečně ozdobené obchodní centra i menší obchody již řadu dní. Hrozba zdražování zboží v novém roce přivádí do těchto předvánočně ozdobených obchodů velké množství nakupujících. Letos jsou obchody nabité, po zprávác ...

Datum: 21. 11. 2013 21:20 | Kateřina

O bolesti

Článek O bolesti

V současné době v naší rodině je často pronesena věta „Letos už toho smutného, té bolesti bylo hodně“.  Proto se dnes zamyslím na bolestí, nad její různorodostí i nad tím, co by bylo, kdyby bolest neexistovala. Nejprve se s vámi podělím o výrok zesn ...

Datum: 23. 8. 2013 10:39 | Kateřina

O Životě

Článek O Životě

Při svém brouzdání po internetu jsem našla něco, co mě velice oslovilo. Podělím se s vámi, možná vás zaujmu. Matka Tereza sepsala Hymnu o Životě. Zde je: Život je šance – využij ji. Život je krása – obdivuj ji. Život je blaženost – užívej ji. Život ...

Datum: 16. 8. 2013 11:36 | Kateřina

Podporujeme také

Dětský domov Korkyně

Pokud chcete děti z dětského domova podpořit finančně, podívejte se zde.

Tomáš Mošnička - šéfredaktor (ret)

Tomáš Mošnička - šéfredaktorvzpěrač - mistr světa ve vzpírání tělesně postižených, handbikerový závodník
www.tomasmosnicka.cz
mosnicka@zijushandicapem.cz

Aktuální rozhovor:

Roman Lupoměský se celoživotně angažuje v oblasti sluchově postižených

S organizací Neslyšící s nadějí redakčně spolupracujeme již několik let. Její ředitel pan Roman Lupoměský je náš stálý dopisovatel. Pana Lupoměského jsme zařadili mezi naše osobnosti a požádali o rozhovor....

více »
KŘEST KNIHY ATYPICKÝ

VÁŽENÍ PŘÁTELÉ A PODPOROVATELÉ, RÁDI BYCHOM VÁS POZVALI NA KŘEST KNIHY ATYPICKÝ, KTEROU VYDÁVÁME KE SVĚTOVÉMU DNI ZVÝŠENÍ POVĚDOMÍ O ...

Vstupte »

Nejaktivnější blogeři

Děkujeme generálnímu partnerovi skupině D.I.SEVEN za vřelou podporu!

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN FACILITY
Facility management a podpůrné činnosti. Poskytujeme Náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN 
Bezpečnostní služby, PCO, zabezpečení akcí, úklidové ,recepční služby a náhradní plnění.

bezpecnostni-agentura

Bezpečnostní agentura D.I.SEVEN SERVICE
Bezpečnostní služby jako fyzická ostraha nebo vzdálený monitoring. Poskytujeme náhradní plnění.

Překlepy: Lidé náš web hledají také těmito výrazy: hendikep, hendicap, handikep, ...

Důležité odkazy:

Podmínky pro užívání blogu | Mapa stránek | Kontakt

Copyright 2024 | Internetový marketing : Optimalizace pro vyhledávače : Created by VIDIA-DESIGN s.r.o.